Acrylnagels

Acrylnagels

Acrylnagels zetten? De Acryl Collectie van Urban Nails is van hoge kwaliteit. Het assortiment breidt zich doorlopend uit. Bekijk de collectie.  

Wat is acryl en wat zijn acrylnagels?

In Jip-en-Janneke taal bestaat acryl voor acrylnagels uit acrylpoeder en acrylvloeistof die als je het mengt een kneedbare en vloeibare substantie wordt. Met die substantie kun je acrylnagels zetten. De basis van acrylnagels is verkrijgbaar in roze en wit.

Waarom zou je acrylnagels overwegen?

Acrylnagels zijn enorm sterk en worden gebruikt om je natuurlijke nagels te verlengen en verstevigen. Net als gelnagels zijn ze hard en daardoor minder kwetsbaar dan bijvoorbeeld nagellak.

Met acrylnagels blijven je nagels wekenlang prachtig. Anders dan bij nagellak bladdert of beschadigt acryl niet of nauwelijks. Je nagels zien er gezond en stevig uit. Ideaal voor wie snel last heeft van scheurtjes in zijn nagels.

Na drie weken laat je je acrylnagels bijwerken - al dan niet door een professionele nagelstylist. Dit omdat je nagels uitgroeien, waardoor ze sneller kunnen breken.

Acrylnagels zetten

Wil je acrylnagels zetten, zorg dan allereerst voor een goede voorbereiding van de natuurlijke nagels. Daarvoor doorloop je de volgende stappen:

 • Duw de nagelriemen naar achteren en verwijder dode huidcellen van de nagelplaat;
 • Vijl de nagels in model en verwijder de gladde laag met een buffer of vijl van de nagels;
 • Haal met een borstel het stof van de nagels en maak ze stofvrij;
 • Dehydrateer de nagels vervolgens de nagels met Magic Prep;
 • Breng een dun laagje Ultrabond aan, dit is de primer;
 • Optioneel kun je een laagje Rubber Base zetten, zodat je een betere hechting hebt. Dit is aan te raden bij probleemnagels.

Vervolgens kies je een tip of sjabloon om je natuurlijke nagel mee te verlengen. Een tip wordt op de nagel geplaatst, waarna de acryl wordt aangebracht. Een sjabloon wordt tegen de nagel aangezet, waarna de acryl op het sjabloon wordt aangebracht. Het sjabloon wordt later verwijderd.

Acryl breng je met een penseel aan en in model. Acrylnagels hoef je niet onder een UV-lamp te laten uitharden: het uitharden van acryl gebeurt binnen een paar seconden door blootstelling aan de buitenlucht. Zijn je acrylnagels droog, dan kun je ze vijlen en polijsten óf aflakken met gellak of topcoat.

Na 48 uur zijn de acrylnagels helemaal uitgehard. Acrylnagels zetten is een lastig karwei. Bezoek een professionele nagelstylist als je niet helemaal zeker van je zaak bent.

Acrylnagels opvullen

Wil je je acrylnagels opvullen? Je eigen nagels groeien onder je acrylnagels door. Daarom vul je na een week of drie de nagels met nieuwe acryl. Dat doe je door eerst de oude acryl goeddeels te verwijderen. Doe dit voorzichtig, zodat je de natuurlijke nagel zo min mogelijk beschadigt.

Bepaal voorts de gewenste lengte van je nagel en herhaal de stappen uit de voorbereiding (nagelriemen naar achteren duwen, dode huidcellen verwijderen, nagels in model vijlen en opruwen, stofvrij maken, nagels dehydrateren, dun laagje Ultrabond Primer aanbrengen en optioneel Rubber Base). Je nagels zijn dan klaar voor de nieuwe acryl.

Acrylnagels verwijderen

Wil je de acrylnagels verwijderen, doe dit dan op een correcte manier zodat je je de natuurlijke nagelplaat niet beschadigt: ·

 • Vijl om te beginnen je nagels kort, je kunstnagels afknippen met een tipknipper kan ook, maar vijlen voorkomt scheuren in de natuurlijke nagels;
 • Vijl de acryl voorzichtig dunner met een grove vijl;
 • Vijl in horizontale en verticale richting.
 • Veeg tussendoor steeds het vijlstof weg met een nagelborstel zodat je goed kunt zien wanneer de natuurlijke nagel in zicht is;
 • Gebruik voor het laatste beetje acryl een white block; 
 • Breng nagelriemolie aan op de nagelriemen, nagels en vingertoppen.