Cat Eye Gellak aanbrengen

In deze step by step tutorial laten we je zien hoe je cat eye gellak aanbrengt én hoe je een prachtig Cateye Chameleon Nail Art Design maakt. Na de uitleg over het zetten van cat eye gellak, delen we namelijk nog 4 ideeën voor toffe cat eye nails art.

Cateye Gellak aanbrengen

In de voorbereiding ruw je allereerst de natuurlijke nagel op. Verwijder het stof, onttrek het vocht uit de nagel door de magic prep te gebruiken en breng een laagje ultrabond primer aan, maar zorg dat deze uit de nagelriemen blijft.

Bekijk de tutorial Cat Eye Gellak aanbrengen:

Cat eye gellak aanbrengen: hoe werkt het?

Volg de volgende stappen om je cat eye set te plaatsen:

Basecoat aanbrengen

Na de ultrabond primer brengen we een laagje Superbond Base Gel aan als basecoat onder de gelpolish, maar je kunt er ook voor kiezen om een Base en Top in één of een Rubber Base te gebruiken. De Superbond Base Gel van Urban Nails bevat vitamine E, wat ervoor zorgt dat de natuurlijke nagel op lange termijn veel sterker wordt.

De Basegel harden we 30 seconden uit in de Sun Light of 2 minuten in de UV.

Gellak aanbrengen

De  Cateye Chameleons Gellak van Be Jeweled by Urban Nails hebben de volle kleur niet van zichzelf. Daarom breng je, na het uitharden van de basecoat, een onderlaag kleur aan om effect te geven aan de gelpolish. Dit kan een zwarte gellak zijn, maar ook je favoriete kleur.

Hard de eerste laag zwart of gekleurde gel polish 30 seconden uit in de Sun Light of 2 minuten in UV.

Indien nodig, breng nog een tweede laag gekleurde gelpolish aan en hard deze ook weer 30 seconden uit in de sun light of 2 minuten in UV.

Cat Eye Gellak aanbrengen

Breng een laag van de Cateye Chameleon gel polish aan, Voordat je de laag cat eye uithardt, bewerk je de gel polish namelijk met een ronde magneet. In de Chameleon Cateye zitten ijzerdeeltjes, die zich verplaatsen door het spanningsveld dat de magneet teweeg brengt. Zodoende kun je er een mooi effect in maken.

Je werkt nagel per nagel en terwijl de ene hand in de lamp zit kun je ondertussen alweer een nagel doen op de andere hand. Zodra je de laatste nagel hebt voorzien van de Chameleon gelpolish hard je de lak volledig uit. 30 seconden in de Sun Light en 2 minuten in de UV. ?

Topcoat aanbrengen

Breng vervolgens nog een laagje topcoat aan. Voor de natuurlijke nagel gebruik je de Base en Top in één van Be Jeweled, maar op de kunstnagel kun je naar wens ook een high shine of glossy top gebruiken. Hard de topcoat 30 seconden of 2 minuten uit, verwijder de plaklaag van de topcoat en klaar zijn je cat eye gellak nagels.

Tip: maak ook onderstaande cat eye set met de volgende tutorial! We combineren daarin een tof cat eye design met diverse nail art technieken. Aan de slag!

Zet een cat eye gellak nail art set: 4 cat eye nails art designs

Heb je alle stappen voor het aanbrengen van Cateye Gellak gecheckt? Top! Maar: je kunt nog veel méér met deze cateye nails. Wat dacht je van wat nail art inspiratie? Hier volgen nóg vier ideeën én een stap-voor-stap tutorial hoe je ze maakt.

Velvet look met Diamond Cateye

In de onderstaande video gebruiken we Diamond Cateye Gellak. Dat is een hele mooie cat eye met een velvet look. In de tutorial zie je hoe we er met magneetjes een swirl-achtig effect in hebben gemaakt… maar ik ga je ook laten zien hoe je hem anders kunt bewerken.

Benodigdheden:

Bekijk de tutorial: 4x Cat Eye Nails

Velvet cateye nails met folie

We werken met de blauwe cat eye nummer 7. Nu heb ik in de video alvast een laagje cateye gellak als ondergrond aangebracht. Dus je volgt bovenstaande stappen, behalve die van de tweede laag gelpolish en het aanbrengen van de topcoat.

  • Want het tweede laagje gelpolish breng je aan en bewerk je met de magneet. Dus je ziet: het geeft dan een heel tof effect. Als je de nagel in het licht beweegt, krijg je echt die velvet look. Je krijgt nu een mooie velvet look. Hard de tweede laag cateye gelpolish uit in de LED-lamp (1 minuut of 2 minuten in de UV-lamp).
  • Na het uitharden van de polish - van de cat eye gellak - gebruik je de folie gel 2.0. Breng die foliegel heel dun aan en hard uit in de lamp (1 minuut in de LED). De folie gel 2.0 heeft een heel extreme plaklaag en daardoor kun je de folie gemakkelijk aanbrengen.
  • Na het uitharden van de foliegel duw ik de folie erop. Zoals je in de video ziet, kleeft het er al op als je het iets aanraakt. Je kunt de folie ook over de hele nagel doen, maar wij kiezen ervoor alleen de bovenzijde van de nagel te bekleden. Dat geeft een superleuk effect en het is een hele simpele, snelle nail art.

Je hoeft het nu alleen nog maar af te lakken met een top gel. Na het aflakken met de top coat heb je perfecte glans en zo komt die cat eye en dat leuke effect met de folie mooi uit.

Matte Cateye Nails

De volgende nagel, die lak ik af met een matte top. Het is zo leuk om te zien dat ook deze cateye een heel tof effect krijgt als je hem mat maakt. Nu glimt hij nog en zodra hij zometeen uit de lamp komt; is hij in één keer mat.

Cateye Nails met Swarovski

Bij de volgende tip brengen we Swarovski-stenen aan.

  • Eerst lakken we de nagel af met de next topgel. Hierop ga je dan met swarovski stenen werken, wat ook heel leuk combineert met cateye gellak. De Next Top die moet 60 seconden in de LED-lamp of 2 minuten in de uv-lamp.
  • Eenmaal uitgehard, pak je de gem gel erbij. Hierop gaan we een steen aanbrengen. Breng met de wax tool gem gel aan in de hoek van de nagel.
  • Plaats vervolgens willekeurig de swarovski-stenen.
  • Leg er, om het extra af te maken, caviar beads tussen. In de tutorial gebruiken we zilveren caviar beads, want die steken zo lekker af bij de blauwe stenen en de blauwe lak. Samen met de swarovski stenen vormen ze een heel leuk ornament.

    De stenen en de caviar beads zitten helemaal ingekapseld in de gem gel, dus dit blijft echt zitten totdat de klant terugkomt. Het blijft doorgaans zeker vijf weken mooi en als de klant terugkomt, zul je de stenen er echt met een tangetje af moeten halen.
  • Tevreden? Hard de Gem Gel een minuutje uit in de Sun Light (LED-lamp) of twee minuten in de UV-lamp.

Cateye Nails Stempelen

  • De vierde tip lak je eerst mat af. Deze keer gaan we niet voor het mooie, matte effect en de velvet look; maar om erop te stempelen. Breng eerst een laagje matte top aan en hard die hard 60 seconden uit in de LED-lamp of twee minuten in de UV.
  • De nagel heeft nu al die matte, mooie look; maar we gaan daar overheen stempelen. Allereerst gebruik ik de lace print van Moyra.
  • Nu heb je een mooie ondergrond van kant. Hier ga je vervolgens ook nog een van de krullen bij aanbrengen voor een extra leuk effect.
  • Na het aanbrengen van de stempellak lak ik hem nog een keertje mat af met de matte topgel. Je wilt dat alles mooi mat is; behalve straks wat je er heel dik op tekent.
  • Hard de matte top weer uit (60 seconden weer in de LED lamp).
  • Geef de nagel nog wat extra effect met de Pro en Go No Wipe Gel. Die Pro en Go is glanzend en komt droog uit de lamp. Teken tot je tevreden bent en hard de cateye nail art vervolgens uit.

En dit is dan resultaat van deze vier nagel designs: 4 verschillende opties met allemaal die mooie blauwe diamond cateye gellak. Vind je blauw niet leuk, dan vind je meer verschillende tinten cateye gellak in onze webshop.

Volg een Nail Art Cursus bij Nagelinkoop.nl

Wil je meer ervaring opdoen met nail art? Bekijk dan ook eens onze workshops en cursussen. Deel je nail designs in de besloten facebookgroep voor nagelstylisten en vergeet @Nagelinkoop.nl vooral niet te taggen op je overige social media. Wij zijn heel benieuwd!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie