Nagels stempelen: 3 unieke nail stamping designs

Wil je nagels stempelen en aan de slag met nagel stempels? In deze nail stamping tutorial laten we je stap voor stap zien hoe je met een nagel stempel drie hele unieke nageldesigns maakt. 

Nail Stamping of Stamping Nail Art?

Je kunt het stempelen namelijk op meerdere manieren toepassen. De stempel gel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder: wit, zwart, zilver en goud. Je kunt ervoor kiezen om alleen stempel gel te gebruiken, maar ook om nagelfolie, pigment of spider gel toe te voegen. In deze tutorial laten wij je drie verschillende toepassingen zien, zodat je niet alleen ziet hoe je nagels stempelt; maar ook hoe je stamping nail art maakt.

Bekijk de tutorial Nagels Stempelen:

Benodigdheden Nail Stamping:

  • Gellak (in de tutorial gebruiken we Be Jeweled Gelpolish GP127 Blauw, Be Jeweled Gelpolish GP125 Groen, Be Jeweled Gelpolish GP58 Paars);
  • Stempel Gel
  • Stempelplaat
  • Stempelkussen
  • Stempel kaart
  • Magic Prep
  • Sun Light (LED-lamp)
  • Matte Topcoat, Base & Top Gel
  • Eventueel Spider Gel
  • Eventueel nagelfolie
  • Eventueel Liner Gel
  • Eventueel pigment poeder

Nagels stempelen: 3 unieke nail stamping designs

Stap 1: ondergrond maken met gellak

Deze keer laten we zien wat je met stempel gel kunt doen. Maak allereerst een mooie gekleurde ondergrond met gellak. In de tutorial maken wij met drie kleuren gel polish drie verschillende ondergronden:

  1. Maak een ondergrond met gellak nummer 127, een mooie, hoog gepigmenteerde donkerblauwe tint. De Be Jeweled Gelpolish GP127 is in één laagje dekkend. Hard de gelpolish in 30 seconden uit in de Sun Light.
  2. Ondertussen maken we ook alvast met de groene gellak nog een gekleurde ondergrond. Be Jeweled Gelpolish GP 125 is een hele gave groene kleur en dekt ook heel goed. Hard 30 seconden uit in de Sun Light (LED lamp).
  3. Maak met Gelpolish nummer 58, een hele donkerpaarse tint, nog een ondergrond. Deze gellak, is ook heel dekkend, maar doen we voor de zekerheid in twee dunne laagjes. Hard ook 30 seconden uit in de Sun Light.

Als de drie kleuren ondergrond klaar zijn, verschillen de vervolgstappen per nagel. We gaan nu aan de slag met het stempelen van de nagels, waarbij we drie hele verschillende nail designs maken.

Nagel Stempelen

Allereerst laat ik jullie gewoon een normale nagel stempel zien. We brengen de stempel rechtstreeks aan op de nagel. Met de stempelplaten van Moyra heb je heel veel mogelijkheden. Ze zijn echt onwijs leuk om mee te werken.

  1. Kies een mooi printje.
  2. Maak de stempelplaat vooraf even schoon met de Magic Prep.
  3. Breng vervolgens een klein lijntje stempel gel aan op de rand. In de video gebruik ik de zwarte stempelgel.
  4. Poets met de stempelkaart de gel er als het ware in, zodat alle lijnen mooi zijn gevuld.
  5. Haal vervolgens de overtollige stempel gel weg, want je wilt niet dat het design vlekkerig of oneffen wordt.
  6. Pak het stempelkussen erbij. Belangrijk is dat je het kussen niet té grondig schoonmaakt. Wat we altijd aanraden, ook al klinkt het een beetje provisorisch, is om een kledingroller te gebruiken of een stukje dubbelzijdig plakband. Hier plakt dan al het vuil aan vast wat er eventueel op het kussen zit. Zou je direct met de prep of aceton op het kussen gaan, dan wordt het stempelkussen mat en pakt hij de stempels niet meer zo goed.
  7. Voordeel bij de stempel gel is dat je gewoon de tijd hebt om het te verwerken; want het droogt pas in de lamp. En om de stempel extra strak op de nagel te zetten, houden we de gel even drie seconden voor de LED-lamp.
  8. Door de stempel kun je makkelijk zien, waar je hem op de nagel plaatst. Zet het stempelkussen schuin op de nagel, waar je het gewenste effect wilt hebben. Zoals je in de video ziet, komt er heel strak op; zelfs het lijntje hier van de zijkant van de stempelplaat.
  9. Hard de stempel gel uit in de lamp: 60 seconden in de LED.
  10. En maak het kussen weer schoon op te roller.
  11. Na het aanbrengen van de stempel kun je de topcoat erop aanbrengen. Gebruik, bijvoorbeeld, de NeXt Top of de Base en Top; net wat je zelf fijn vindt.
  12. Hard de topcoat 60 seconden uit in de Sun Light. Na het uitharden van de NeXt Top is de nagel in principe af.

Tip: breng Spider Gel aan 

Wil je iets extra toevoegen aan het stamping nageldesign? Haal dan de spider gel eroverheen. Die laden we even op de fineliner en zetten we vervolgens extra op om het nageldesign helemaal af te maken. De Spider Gel hard je ook weer 60 seconden uit in de LED-lamp. Daarna is je eerste nageldesign met stempel af!

Nail Stamping met folie

  1. Lak de blauwe ondergrond mat af.
  2. Hard de matte top 60 seconden uit in de Sun Light. (De mat is echt super mat, alleen moet je hem dan wel lang genoeg uitharden. Hij komt ook droog uit de lamp, dus na het uitharden is hij meteen klaar. Na het uitharden van de matte top, zie je dat die echt al heel mooi mat is.)
  3. Deze keer gaan met nagel folie werken, dus doe ik de stempel gel eerst op de stempelplaat... en brengen we de stempel aan op de nagel. Net als dat we zojuist deden.
  4. Trek met de stempelkaart de gel door de rastertjes. Zorg ervoor dat je stempelkussen goed schoongemaakt is op de roller.
  5. Houd hem even twee seconden voor de lamp...  
  6. Zet het stempelkussen op de nagel.
  7. Komt de stempelgel op een plek waar je hem niet wilt hebben? Maak dan even schoon met prep.
  8. Hard de gel uit in de LED-lamp, 60 seconden.
  9. Na het aanbrengen van de stempel gel duwen we de folie erop. Door de matte ondergrond, plakt de folie echt alleen op de plek waar de gel zit. Dus je ziet dat de folie precies het design volgt, waar de stempelgel zit.
  10. Fixeer de folie 10 seconden in de LED-lamp. Folie nummer 33 heeft een heel gaaf, holografisch effect, dus dat komt supermooi uit op die donkerblauwe kleur.
  11. Lak af met de next topgel.
  12. Hard de topcoat 60 seconden uit in de Sun Light.

Stamping Nail Art met pigment

Wat ook nog een hele leuke optie is, is om met pigmenten te werken in de stempel gel. Dat brengt ons op het derde stamping nail art design:

  1. Breng, net als bij de nagelfolie, de matte topcoat aan. Wanneer je geen matte top coat eronder zet, dan zal het pigment over de hele nagel pakken. We willen alleen pigment waar de stempelgel zit.
  2. Hard de matte top 60 seconden uit. Na het uitharden van matte top, komt die droog uit de lamp.
  3. Voor dit design gebruiken we de zilveren stempel gel. Doe een klein beetje gel op de stempelplaat en verdeel deze verder over het figuur. Strijk een eventueel restant af.
  4. Zorg dat alle overtollige stempel gel weg is.
  5. Druk het schone stempelkussen op de stempelplaat.
  6. Zet het stempelkussen rechtstreeks op de nagel en zorg ervoor dat hij mooi recht is, precies op de plek waar je het wilt hebben.
  7. Hard uit in de lamp, 60 seconden.
  8. Na het uitharden pak je een heel klein beetje holografisch pigment en dat poetsen we in het design. Zoals je ziet, plakt hij echt alleen op de plek waar de stempel gel zit, want dat heeft de plaklaag. Zo pakt het pigment niet op de nagel eronder, want daar zit een matte top.
  9. Voordat we de top coat eroverheen doen, fixeren we de nagel 10 seconden in de LED-lamp. Zodat het pigment goed vast zit.
  10. Lak af met topcoat. Deze top coat harden we 60 seconden uit in de Sun Light.

Nu heb je een zilver, holografisch effect. Wil je het nageldesign nog wat extra's geven? Teken met de Liner Gel Zwart extra mooie dunne lijnen op de nagel. Ook de Liner Gel hard je 60 seconden uit in de LED-lamp. Liner Gel is een hele, hooggepigmenteerde gel, dus belangrijk dat je die goed uit hardt.

Je hoeft over de Liner Gel geen topcoat aan te brengen, dus na het uitharden is je stamping nail art klaar.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie