Gelnagels bolling maken: bouwen met Rubber Base Gel
Wil je op je gelnagels een bolling maken, maar weet je niet hoe? Dan is deze tutorial voor jou! We leggen je stap voor stap uit hoe je kunt bouwen met Rubber Base Gel van Urban Nails. 

Bekijk de tutorial:

Natuurlijke nagels voorbereiden

Het is belangrijk om je prep voor het bouwen met Rubber Base op de juiste manier uit te voeren. Doe je dat niet, dan zal er eerder lifting ontstaan en kun je het product minder mooi aanbrengen.

Duw de nagelriemen naar achter

We beginnen met het naar achter duwen van de nagelriemen, wat ervoor zorgt dat de huid loskomt van de nagelplaat - als die eventueel is meegegroeid. Vaak blijven er wat dode huidcellen op de nagelplaat achter. Die verwijder ik met het bitje Cuticle Clean Flame. De nagelfrees zet ik op 15- tot 20-duizend toeren. Je zult zien dat de dode huidcellen mooi loskomen en de nagelriemen zo keurig strak worden.

Breng de nagels in model

Na de nagelriemen zorgen we ervoor dat de nagels mooi in model zijn. Maak ze eventueel iets korter. Mocht je kunstnagels gaan plaatsen, dan is het belangrijk dat je de nagels sowieso kort vijlt. Bij een gellak of ruwe base kun je de nagels wat langer laten.

Verwijder de glans van de nagel

Het is belangrijk dat je ter voorbereiding de glans van de natuurlijke nagels verwijdert. Tegelijkertijd moet je de nagels niet te dun maken en erop letten dat je de nagelplaat niet beschadigt. Ik kies daarom voor het gebruik van de buffervijl bij het verwijderen van de glans.

Breng Magic Prep aan

Na het verwijderen van de glans zorg ik ervoor dat de nagelplaten goed vocht-, vet-, en velvrij zijn. Hiervoor gebruik ik de Magic Prep. De Magic Prep dehydrateert de natuurlijke nagels en haalt er direct het stof vanaf.

Breng Ultra Bond Base aan

Na de Magic Prep gebruik ik de Ultra Bond Base Gel, wat de juiste voorbereiding is voor iedere kunstnagel of gewone gellak-nagel. De Ultra Bond zorgt voor een dubbelzijdig plakbandlaagje tussen de natuurlijke nagel en het product.

Voorbereiding Urban Nails nagels

Het fijne van de producten van Urban Nails is, dat bij ieder systeem de voorbereiding hetzelfde is. Of je nu een gelnagel plaatst of een acrylnagel zet: altijd gebruik je de Magic Prep en de Ultra Bond. Niet te veel, want daardoor kun je ook lifting veroorzaken.

Rubber Base Base Gel aanbrengen

Na het aanbrengen van de Ultra Bond is je nagel klaar om de Rubber Base Gel aan te brengen. De Rubber Base kun je gebruiken als basis onder gellak en als basis onder een gelnagel. Voor deze tutorial gebruik ik een gekleurde Rubber Base Gel. Het voordeel hiervan is, dat het nagelbed direct mooi gecamoufleerd is. Goed om te weten: de Rubber Base heeft een wat hogere viscositeit en daardoor een wat dikkere structuur. Je moet het daardoor wat preciezer aanbrengen als je het mooi egaal wilt krijgen. Ik geef de voorkeur aan de Rubber Base in plaats van bijvoorbeeld de Super Bond Base vanwege de goede hechting.

Uitharden van de Rubber Base

Heb je de Rubber Base aangebracht, dan hard je deze dertig seconde uit in de Sunlight (LED) of twee minuten in de UV-lamp.

Bolling maken met Rubber Base

Die dikke structuur maakt de Rubber Base Gel tevens zo geschikt om te bouwen. Om een bolling te maken met de Rubber Base Gel, strijk je het product af langs het flesje; en breng je vervolgens met een zwevende, draaiende beweging opnieuw Rubber Base Gel aan. Zorg ervoor dat het product mooi glad is, zodat je het achteraf niet hoeft te vijlen.

Hard de Rubber Base vervolgens nog eens 30 seconden uit in de LED-lamp of twee minuten in de UV. Na het aanbrengen van de tweede laag Rubber Base en het bouwen van de bolling is je nagel klaar voor de fiber gel of Next Gel.

Rubber Base Gel wordt de toekomst van de nagelstyling genoemd. Meer weten? Volg de workshop Gellak 2.0 en ga aan de slag met Rubber Base! 

Bekijk ook: Gellak zetten met Rubber Base | Babyboom nagels met Rubber Base | Gellak zetten - met French Manicure.
 
  Melanie Tennekes     07-01-2019 16:35