Gelnagels zetten
Zelf gelnagels zetten én nagels verlengen? In deze tutorial laten we je stap voor stap zien hoe je dat het best kunt doen.

Gelnagel starterspakket: aan de slag met NeXt Gel

Anderhalf jaar geleden is de NeXt Gel geïntroduceerd en sindsdien is het eigenlijk al niet meer weg te denken uit de salon. Heel veel nagelstylistes werken er inmiddels mee en er is een groeiende interesse. Wil je het eens proberen? Dan is de gelnagel starterpakket van NeXt Gel by Urban Nails een aanrader.

Het zetten van gelnagels met NeXt Gel is even een omschakeling, wanneer je normaal met gewone gel of traditionele acryl werkt. Daarom laten we je zien wat nu precies wat de stappen zijn en hoe je het op de juiste manier verwerkt.

Gelnagel producten:

Van begin tot eind hebben we een heel aantal producten nodig. In deze tutorial gebruiken we de volgende nagelproducten:

Bekijk de stap-voor-stap tutorial:

Stap 1: voorbereiding van de nagel

  • Om te beginnen, maken we met de Cuticle Pusher de nagelriemen los en duwen we deze naar achteren. Zo kun je straks dicht tegen de nagelriemen aan werken. Het is daarbij belangrijk dat de gel mooi aansluit, maar de nagelriemen niet raakt.
  • In de tutorial zie je dat er allemaal witte velletjes achter blijven. Dat zijn dode huidcellen op de nagelplaat. Die halen we met het Cuticle Clean Flame-bitje weg. Dit bitje leent zich heel goed om de dode huidcellen van de nagelplaat te verwijderen, zodat het product goed hecht zonder dat er lifting ontstaat. Zet de nagelfrees ongeveer op 15.000 toeren en haal tussendoor even met een borsteltje de stofdeeltjes weg om te zien of de dode huidcellen weg zijn.
  • Dan vijlen we de vrije rand van de nagel af, want als je de nagel wilt verlengen met een sjabloon is het belangrijk dat je de nagel goed kort vijlt. Dat doen we met de moon vijl. Na het inkorten van de natuurlijke nagel verwijderen we de glans van de nagelplaat met de 180 gritt vijl. We zetten vervolgens even de afzuiging aan, zodat de stofdeeltjes weg zijn. 
  • Na het verwijderen van de glans, maken we de natuurlijke nagelplaat schoon en dehydrateren we die met de Magic Prep.
  • Na de Magic Prep gebruiken we de Ultra Bond Primer. Niet te veel, want dat kan ervoor zorgen dat er juist lifting ontstaat. We brengen een dun laagje aan over de natuurlijke nagel.
  • Na het aanbrengen van de Ultra Bond gebruiken we de Rubber Base Gel. Je kunt er ook voor kiezen om de Next Base te gebruiken, maar de Rubber Base geeft zo'n goede hechting; dat we die vrijwel op iedereen gebruiken. Een dun strijklaagje Rubber Base is voldoende. Zorg ervoor dat je niet tegen de nagelriemen aankomt.
  • Deze harden we 30 seconden uit in de LED lamp of twee minuten in de UV Lamp.

Stap 2: gelnagels verlengen

Sjabloon aanbrengen

Voor het verlengen van de nagel gebruik ik het sjabloon. Uiteraard kun je ook met tips werken, wat je zelf prettig vindt; maar bij Nagelinkoop.nl geven we de voorkeur aan het sjabloon.

De sjablonen van Urban Nails zijn zo sterk, dat het niet nodig is om het rondje wat je eruit haalt nog weer onderin te plakken. Voor je het sjabloon aanbrengt, plak je de oortjes vooraf op elkaar. Let op: zorg ervoor dat je die ALTIJD recht dicht plakt. Wanneer je de oortjes scheef dicht plakt, betekent het dat de C-Curve ook scheef wordt.

Dan gaan we meten hoe het sjabloon op de juiste manier aansluit. Indien nodig, kun je het nog een beetje bijknippen. Zoals je in de tutorial kunt zien, komt de nagel op de eerste streep uit de zijrol. Daar knippen we het sjabloon ietsje bij met het Staleks Schaartje. Dat is een heel fijn schaartje, met een dun knip blad, zodat je heel precies kunt knippen. Door het sjabloon goed bij te knippen, kun je deze mooie vormen; zodat de nagel een goede C-Curve heeft. Het voordeel is, dat je nu ook niet hoeft te pinchen, wat betekent dat je in salon ook sneller en makkelijker kunt werken.

Sluit het sjabloon goed aan. Ook hier is het belangrijk dat het sjabloon onderaan goed recht en dicht zit. Je kunt ervoor kiezen om de nagel in één keer op te bouwen; maar ik kies ervoor om eerst de verlenging te maken, deze uit te harden en dan de bolling op te zetten.

Gel aanbrengen

In de tutorial werken we op een middelvinger, dus een wat grotere nagel. Je werkt dan iets preciezer als je in twee bollen werkt. Zoals je in de video ziet, pakken we de gel zo secuur mogelijk op; zorg ervoor dat er geen draden aan hangen of deuken in zitten. Hierdoor kun je direct al een mooie, egale nagel maken. Voorkom dat je de nagel oneffen opzet, want dan moet je eerst zorgen dat het weer glad wordt en dat is weer extra werk.

Zet de eerste bol gel op de plaats waar je de nagel verlenging wilt hebben. Dan gebruik je een klein beetje Magic Liquid. Daarvan heb je echt maar een heel klein beetje nodig, een bodempje is al voldoende. Maak het penseel een beetje vochtig of eventueel een beetje schoon. Er mogen geen hele druppels op de nagel komen en dat is ook niet nodig. Verdeel de gel met het penseel naar links en naar rechts. Zorg daarbij voor een goede aansluiting.

Tip: van de Magic Liquid heb je niet veel van nodig. Daarom bewaren we die bij Nagelinkoop.nl in een dappendish met schroefdeksel, zodat je hem gemakkelijk weg zet.

Zodra je de aansluiting hebt gemaakt, maak je de lengte. Dat doe je al zoveel mogelijk in de juiste vorm. Zo is de nagel al vrijwel direct mooi in model. Het voordeel daarvan is, dat je straks bijna niet hoeft te vijlen. Hoe specifieker je met de gel werkt, hoe minder tijd je kwijt bent aan het vijlen.

Hard vervolgens de gel 30 seconden uit in de Sun Light (LED) of twee minuten in de UV-lamp. De onderlaag, de basis van de nagel, is nu hard.

Nagel bouwen

Pak een tweede bol gel, zet die op de plaats van de bolling; en maak de nagel in zijn geheel af. Probeer zo goed mogelijk in te schatten hoeveel je nodig hebt. Verdeel daarbij eerst het product naar de nagelriemen - net niet er tegenaan.

Tip: Wanneer je in een nagelsalon werkt en meerdere nagels doet, kun je hand voor hand werken als je een nieuwe set zet. Dat betekent dat de ene hand in de lamp zit en dat je ondertussen aan de andere hand werkt, zodat je niet tussendoor niets zit te doen en moet wachten.

Bolling aanbrengen

Zorg dat de gel, ook aan de zijkanten bij de nagelriemen, mooi is uitgeblend. In de tutorial zie je dat ik de bolling gewoon nog het grootste gedeelte laat, om hem dan over de rest van de nagel te trekken. Je kunt mooi van de zijkant checken of de bolling mooi is. De nagel in de video is al vrijwel egaal, wat betekent dat je weinig hoeft te vijlen en dat scheelt enorm veel tijd.

De tweede laag NeXt Gel harden we uit in de Sun Light, in dit geval een minuut, zodat we zeker weten dat het gel product goed is uitgehard. Werk je met een UV-lamp dan is 2 minuten voldoende.

Na het uitharden is de gel ook echt al volledig hard. Je kunt het sjabloon verwijderen.
De gel heeft na het uitharden altijd een plaklaag, dus die halen we er met de Magic Prep af.

Nagel in model vijlen

Voordat je gaat vijlen is het heel belangrijk, dat je alle potten sluit; want anders komt er vijlstof in je gel. Bij het vijlen zet je de afzuiging aan, zodat je geen last hebt van het dwarrelende stof. We beginnen met het vijlen van de vrije rand, zodat de nagel mooi in model is. Dan maken we hem mooi dun bovenop, richting de nagelriemen. Zo sluit hij straks mooi aan en heeft de nagel geen stoeprandje aan de achterkant.

Als allerlaatst vijlen we de lower arch, zodat hij mooi aansluit. En checken we bovenop de nagel nog een keertje. Zoals je ziet, vijlt de NeXt Gel heel gemakkelijk. Je hoeft weinig druk te zetten en het vijlstof valt ook meteen naar beneden. Het dwarrelt niet de lucht in. Na het vijlen is de nagel klaar. Zoals je ziet een mooie, egale, slanke nagel; in een handomdraai opgezet en aan de onderkant zien we een mooie aansluiting door het sjabloon.

Voordeel van de Next Gel Gelnagel:

  • De nagel is stevig, sterk en kan echt weken blijven zitten;
  • Next Gel vijlt heel gemakkelijk. Je hoeft niet, zoals bij een acrylnagel, zoveel druk te zetten, wat voor je gewrichten ook erg fijn is;
  • Je kunt er, zoals je ziet, ook een mooie lengte mee maken. Het is wel iets zachter dan acryl, maar het voordeel is, dat het wat flexibeler is; dus wanneer je het stoot, geeft dit iets meer mee en zal het minder snel breken. Dus ondanks dat het zachter is, is het toch sterker in het dragen.

Next Gel proberen?

Probeer het Next Gel Gelnagels Starterspakket of schrijf je in voor de Omscholing NeXt Gel, waarbij je als acryl- of gelstyliste in drie lessen leert om de perfecte gelnagels te zetten. 

Bekijk ook: tutorial nagelsjabloon aanbrengen | Babyboom nagels met NeXt Gel | French manicure met NeXt Gel.
 
  Melanie Tennekes     19-08-2019 10:51