Gelnagels

Gelnagels

Zet de mooiste gelnagels met de nagelproducten van Urban Nails. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Alles over gelnagels

Wil je meer weten over gelnagels, over hoe je gelnagels aanbrengt en verwijdert, over het verschil tussen gelnagels en acryl nagels en over welke merken goede gel verkopen? Lees dan gauw verder.

Waarom zijn gelnagels een goed idee?

Een gelnagel is de stootvaste en krasbestendige versie van de met nagellak gelakte nagel en de flexibele versie van de acryl nagel. Gelnagels creëer je met een gel die je uithardt onder een Sunlight of UV-lamp. Ze blijven wekenlang prachtig en anders dan bij nagellak bladdert of beschadigt gelpolish niet of nauwelijks. Je nagels zien er gezond en stevig uit.

Wat zijn gelnagels?

Gel is een combinatie van half-vaste monomeren en oligomeren die tijdens het uitharden onder uva-licht veranderen in polymeren. Een technische beschrijving, maar alles wat je ervan hoeft te onthouden, is: it works. Gel hardt snel onder uv-licht en is erna nagenoeg onverwoestbaar. Toch kun je gelnagels redelijk makkelijk weer verwijderen. Met gel beschadig je je nagels weinig. Ook om die reden zijn gelnagels razendpopulair – en terecht.

Gelnagels zetten met NeXt Gel

De NeXt Gel van Urban Nails is een revolutionair product op het gebied van nagelproducten. Deze werk zowel voor de gel- als acryl styliste erg prettig. Dit product is gemakkelijker dan acryl, fijner dan gel en heeft een perfecte hechting.

NeXt Gel is prettig om te vijlen en heeft – anders dan acryl – een prettige geur. Met dit product plaats je binnen zestig minuten een nieuwe set nagels. Nagels bijwerken kan binnen 45 minuten.

Gelnagels zetten

Je wilt gelnagels zetten: hoe bereid je de natuurlijke nagel voor? Een goede voorbereiding is belangrijk.

 • Verwijder dode huidcellen van de nagelplaat.
 • Vijl de nagels in model.
 • Haal met een borstel het stof van de nagels en maak ze stofvrij.
 • Dehydrateer vervolgens de nagels en breng een beetje primer aan. In deze tutorial leggen we stap voor stap uit hoe je de natuurlijke nagels voorbereid.

Gelnagels kun je met een beetje kennis gemakkelijk zelf aanbrengen. Gel is in vergelijking tot acryl soepel en een feestje om op de nagels te smeren. Dat doe je met een spateltje. Je kunt uiteraard ook naar een salon gaan, maar wil je zelf gelnagels aanbrengen: in de tutorial gelnagels zetten leer je hoe je dat precies doet. 

 • Breng een laagje Rubber Base Gel (voor een goede hechting) aan en hard deze 30 seconden uit in de Sunlight, of 2 minuten in de UV-lamp.
 • Wil je de natuurlijke nagel verlengen? Breng dan voor je een bolletje gel oppakt eerst een sjabloon of tip aan. Ready?
 • Met een spateltje breng je een bolletje gel aan op de nagel.
 • Vervolgens doop je een gel penseel in een dappendish met Magic Liquid en verdeel je de gel al deppend met het penseel over de nagel.
 • Is de gel mooi verdeeld, dan modelleer je de eventuele verlenging zo precies mogelijk – zodat je later niet veel hoeft te vijlen.
 • Ben je tevreden dan hard je de gel 30 seconden uit in de Sunlight, of 2 minuten in de UV-lamp.
 • Breng een tweede bolletje gel aan en verdeel dit met het gel penseel opnieuw over de nagel.
 • Hard de laag opnieuw uit. Een minuut in de Sunlight, of 2 minuten in de UV-lamp.
 • Gel heeft een plaklaagje dat je gemakkelijk verwijdert met Magic Prep.
 • Je kunt de gelnagel nu vijlen waar nodig.

Wat is het verschil tussen gel en acryl? 

Gelnagels zijn dunner en flexibeler dan acryl nagels. Ze ogen wat natuurlijker dan acryl nagels. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat gelnagels minders sterk zijn dan acryl nagels. Doordat gelnagels wat zachter en buigzamer zijn, breken ze juist minder snel.

Gelnagels verwijderen

Laat je gelnagels verwijderen met een elektrische frees en door een professional. Met een elektrische frees kun je veel schade aanrichten als je niet precies weet hoe je ermee om moet gaan. In deze video verklaren we ons nader.

Gel voor gelnagels kopen of bestellen

Wie mooie gelnagels wil, heeft kwaliteit gel nodig. We werken alleen met door de Europese Unie goedgekeurde producten. Daarom verkopen we bij Nagelinkoop alleen gel van het merk Urban Nails.

De NeXt Gel van Urban Nails is een revolutionair product op het gebied van nagelproducten en erg prettig om mee te werken. Urban Nails biedt een veelzijdig assortiment aan nagelproducten van de hoogste kwaliteit. Het merk loopt voorop en speelt altijd in op de laatste ontwikkelingen binnen nagelstyling. Het assortiment breidt zich daardoor voortdurend uit. De producten van Urban Nails zijn zowel betaalbaar als kwalitatief.