Vijlen

De nagelvijl. Een nagelstylist kan niet zonder. Perfectioneer lengte en vorm van de nagel met het uitgebreide assortiment vijlen van Nagelinkoop.nl.
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom de ene nagelvijl, de andere niet is? Welke vijl je dient te gebruiken voor gelnagels en welke voor acryl? Wij beantwoorden al je vragen, dus lees snel verder. 

Waarom de ene nagelvijl de andere niet is

Om de allermooiste nagels te kunnen creëren, zou je het een en ander moeten weten over nagelvijlen. Nagelinkoop.nl got you covered.

De nagelvijl, een beetje nagelstylist kan niet zonder. Ze past er de lengte van een nagel mee aan en vijlt er tot slot een nagel mee in de juiste vorm. Wie nog denkt dat de ene vijl de andere is: think again. Er bestaan een heleboel soorten en maten vijlen. Voor elke toepassing kun je wel een andere vijl ter hand nemen. Ze verschillen van vorm, van materiaal en van grit. Elke nagelvijl heeft zo z’n voors en tegens en het is maar net waarvoor en op welke soort nagel je ’m wilt gebruiken. Welke vijl past het best bij welke toepassing, kortom? We leggen het uit.

Karton en hout: het materiaal van een nagelvijl

De meeste professionele nagelstylisten gebruiken kartonnen en houten vijlen. Nagelvijlen van metaal en glas komen ook voor, maar eerder in een hobbymatige setting.

De grit van een nagelvijl

De truc is om voor je vijltaak een nagelvijl met het juiste aantal grit te kiezen. Met grit worden de korreltjes op je vijl bedoeld. Er staat vaak een nummer op je vijl. Daarmee wordt het aantal korreltjes per vierkante centimeter vijl aangegeven. Hoe hoger het nummer op je vijl, hoe meer korreltjes per vierkante centimeter, hoe fijner de grit en hoe gladder je nagelvijl. Een laag nummer betekent een grover grit en ruwere nagelvijl.

Acrylnagels vijlen?

Voor het inkorten van natuurlijke nagels en het in vorm vijlen van acrylnagels kun je een 180 grit nagelvijl gebruiken. 180 wordt beschouwd als een gemiddeld grit: niet te grof en niet te fijn.

Acryl- of gelnagels vijlen? Verschillende soorten grit en toepassingen:

  • 80 – 100 grit: heel ruw, geschikt voor het vijlen van acrylnagels of het verwijderen van gelnagels;
  • 180 – 220 grit: medium ruw, geschikt voor het navijlen van gelnagels;
  • 240 – 600 grit: fijn, geschikt voor het wegvijlen van de natuurlijke nagel of perfectioneren van de gel- en acrylnagel;
  • 600 – 2400 grit: heel fijn, geschikt voor het polijsten van de nagels.

De veiligste vijltechniek bovenop de nagel is één richting in vijlen in plaats van heen en weer, want daarmee kun je de nagel beschadigen. Bij het vijlen van de vrije rand mag de nagel heen en weer bewogen worden. 

Een hekel aan vijlen?

Wie niet van vijlen houdt, zou eens naar NeXt Gel moeten kijken. Leest u mee: ‘Hoewel NeXt Gel even stevig en dik is als acryl, is het zachter. Dat betekent dat je deze gel makkelijker kunt vijlen. Voor wie de gel al gebruikt, weet wat een verademing dat is.’ Lees hier meer over de super powers van NeXt Gel.

Nagelvijl kopen of bestellen

Nagelinkoop.nl werkt alleen met door de Europese Unie goedgekeurde producten. Daarom verkopen in onze groothandel alleen nagelvijlen van Urban Nails.

Urban Nails biedt een veelzijdig assortiment aan nagelproducten van de hoogste kwaliteit. Het merk loopt voorop en speelt altijd in op de laatste ontwikkelingen binnen nagelstyling. Het assortiment breidt zich daardoor voortdurend uit. De producten van Urban Nails zijn zowel betaalbaar als kwalitatief.