Perfecte nagelfoto maken: handige tips voor social media

Als je je techniek hebt geperfectioneerd en je klant blij is met een prachtige set nagels, wil je dit natuurlijk het liefst wereldkundig maken. Social media zijn daar ideaal voor, maar mooi beeldmateriaal mag niet ontbreken. Hoe maak je nu de beste foto van je nagels?

Bekijk de tutorial Nagelfoto's maken:

Om nieuwe klanten te trekken en jezelf bekend te maken is het heel belangrijk dat je een goed social media kanaal hebt mét de juiste content. Dus hoe laat je nou zien wat je in huis hebt aan je klanten?

Dit zijn een paar kleine tips en tricks om de juiste nagelfoto's te creëren.

nagelfoto's maken tips

Zo maak je de mooiste nagelfoto's:

1. Zorg voor een goede olie

Nagelriemolie zorgt ervoor dat de huid en de nagelriemen mooi verzorgd zijn. Het nadeel is alleen dat het een vettige waas achterlaat, wat minder prettig is voor de foto. Mijn tip is dat je eerst de nagelriemen helemaal mooi verzorgd met olie en vervolgens goed de handen wast, zodat je de overvloedige olie kwijt bent. Daarna kun je nog de nagels oppoetsen met een doek, zodat je dus de nagels hoogglans poetst, de vuiltjes weg zijn en de topcoat mooi glimt.

Dus eerst de olie erop, dan de handen wassen en dan de nagels mooi napoetsen. De doek die we gebruiken is microvezel en hierdoor krijg je dus echt perfect glanzende nagels.

2. Gebruik een telefoon met een goede camera

Daarnaast is het heel belangrijk dat je een telefoon gebruikt met een goede camera;
of natuurlijk een gewone camera om je foto's te maken.

3. Breng de handen elegant in beeld

Allereerst belangrijk wanneer je de hand fotografeert, is dat die handen altijd mooi gestyled zijn. Let erop dat de nagels mooi een richting opstaan en de vingers niet te ver uit elkaar liggen. Dat maakt het vaak grof en wat minder elegant.

4. Vergeet geen detailfoto te maken

Een leuke extra tool is de Apexel Macrolens, waar je hele mooie detailfoto’s mee kunt maken. Deze lens is echt bedoeld voor prachtige details. Zet je telefoon op portretstand en speel een beetje in het licht. De meeste telefoons hebben tegenwoordig namelijk meerdere lenzen en hierbij kun je gebruikmaken van bepaalde lenzen voor een bepaald resultaat.

De telefoon heeft vaak meerdere standen: een gewone foto-stand, een video-stand waardoor je een filmpje kunt maken en de portretstand. Wanneer je de macro lens gebruikt dan is het niet de bedoeling dat je een hele hand of een hele set van twee handen op de foto zet. De macro lens is echt bedoeld voor mooie details. Dus heb je een mooie manicure uitgevoerd, waardoor je die goed gedetailleerd wil laten zien; of heb je toffe glitters aangebracht dan gebruik je die lens dus voor het mooie resultaat.

Zet je telefoon op de portretstand, zet de Apexel Lens erop en maak een foto van heel dichtbij.

Kortom: de perfecte foto is goede verzorging in een gedoseerde vorm; een goede camera en de Apexel Lens voor eventueel mooi gedetailleerde foto's.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie