Babyboom met Rubber Base | Hoe maak je babyboom gelnagels?

Wil je zelf babyboom nagels maken met gellak? Ga aan de slag met deze stap-voor-stap-tutorial en maak prachtige babyboom gelnagels met Rubber Base Gel (én glitters).

Wat is Rubber Base Gel?

Rubber Base Gel is, wat ons betreft, gellak 2.0. De dikke basisgel heeft een zeer sterke hechting, waardoor gellak langer houdbaar blijft en veel beter blijft zitten. Perfect voor probleemnagels!

Dit artikel en deze tutorial stammen al uit 2018, maar inmiddels staat de Rubber Base ook wel bekend als RIAB- of BIAB Treatment.

Wat is babyboom?

De Babyboomer, of French Fase, laat de strakke smile line achterwege en zorgt voor een mooie overloop tussen het nagelbed en de witte, vrije rand.

Wat heb je nodig voor babyboom gelnagels met rubber base?

  • Fluffy Brush;
  • Neon Pure Pigment White (of een ander wit pigment);
  • Rubber Base Gel Peach;
  • Be Jeweled Base/Top;
  • Sun Light (LED- of UV-lamp).

Bekijk de tutorial Babyboom met Rubber Base:

Aan de slag! Zo maak je babyboom met Rubber Base:

Breng de Rubber Basegel aan

Hoe kun je dat nu makkelijk doen, die babyboom gelnagels? Je kunt ervoor kiezen om een basecoat aan te brengen en Be Jeweled Gelpolish nummer 5 gebruiken… maar de rubber base gel is een prachtig alternatief, dat onze voorkeur heeft. Voordeel is dat je direct de juiste kleur kunt kiezen als ondergrond. In de tutorial gebruiken we de Rubber Base Peach, maar de Rubber Base Pink en Naturel zijn ook mogelijk.

Breng allereerst een dun strijklaagje rubber basegel aan als base en hard die uit in de Sun Light (30 seconden in LED, 2 minuten in UV).

Breng een 2e laag Rubber Base aan

Breng, na het uitharden, een tweede laag Rubber Base Peach aan; zodat de nagel wat intenser wordt van kleur. Hard de Rubber Base vervolgens weer 30 seconden uit in de Sun Light (LED) of twee minuten in de UV-lamp.

Poets het wit pigment in

Na het uitharden van de Rubber Base, pak je met de Fluffy Brush wat wit pigment. In de tutorial gebruiken we de Neon Pure Pigment White, maar een ander pigment is ook mogelijk. Poets het pigment vanaf de vrije rand in en zorg ervoor dat het mooi uitgeblend wordt. Fixeer het pigment vervolgens even in de LED-lamp (10 seconden).

Top coat aanbrengen

Breng na het fixeren de Be Jeweled Base & Top coat aan, zodat de nagel opnieuw een plaklaag krijgt. Hard de top coat 30 seconden uit in de lamp (LED) of twee minuten in de UV-lamp.

Breng een 2e laag pigment aan

Na het uitharden kun je dan een tweede laagje wit pigment aanbrengen, zodat de babyboom nog iets intenser wordt. Blend ook de tweede laag pigment mooi uit naar boven. Gebruik aan de vrije rand an de nagel iets meer wit, zodat de babyboom daar wat voller wordt. Fixeer ook de tweede laag pigment in de lamp (10 seconden).

Be Jeweled Base en Top aanbrengen

Breng na het fixeren de Be Jeweled Base en Top aan. Deze keer dient de base en top als topcoat, zodat het pigment goed vastzit. Hard de base en top 30 seconden uit in de Sun Light (LED, of 2 minuten in UV) en klaar is je mooie, neutrale babyboom gelnagel!

Meer leren over Babyboom Nagels met Rubber Base?

Volg de workshop Gelpolish 2.0 of Babyboom voor gel- én acrylstylistes! Of probeer het eens uit met de Rubber Base Gel Starterskit.

Opmerkingen (0)