Gelnagels opvullen met builder gel

Wil je gelnagels bijwerken met building gel? Bekijk onze stap-voor-stap tutorial en ga direct aan de slag!

Bekijk de tutorial Gelnagels opvullen of bijwerken met builder gel:

Benodigdheden gelnagels opvullen of bijwerken:

Bijwerken met builder gel

  • Zet de nagelfrees op ongeveer 20.000 toeren en verwijder het oude product van de gelnagels gedeeltelijk. Je maakt het oude product dun en brengt straks nieuwe builder gel aan, zodat de nagel weer klopt. Bij de nagel in de video is de bolling namelijk uitgegroeid. Eventuele lifting wil je ook verwijderen.

    Het bitje dat ik gebruik is Typhoon Medium. Dit bitje is geschikt voor gelpolish en gel. (Voor acryl heb je een grover bitje nodig, waarmee je acryl gemakkelijk verwijdert.)
  • Na het verwijderen van het oude product duw je de nagelriem naar achteren. Het bitje wat we in de video gebruiken is de Lange Vlam Bit. Met dit bitje haal je dode huidcellen van de nagelplaat, zodat je klant straks een mooie nagel heeft zonder lifting.
  • Maak de nagelriemen netjes met de Russian Manicure bit nummer 7 en daarna nummer 8. Zet de nagelfrees op ongeveer 15.000 toeren.
  • Als de nagelriem mooi is voorbereid, vijlen we de nagel in model vijlen tot de gewenste lengte en vorm. Ook zorg je ervoor dat de low arche weer mooi recht loopt. Eigenlijk iedereen heeft iets naar beneden groeiende nagels, dus als je die nu niet bijwerkt dan gaat de nagel uiteindelijk naar beneden staan.
  • Verwijder voorzichtig de glans, zodat zo meteen het product goed hecht.
  • Verwijder het stof met de stofborstel.

Builder Gel aanbrengen

De nagel is nu klaar om opnieuw een product te plaatsen. Zoals je in de video ziet, heb je een platte nagel met een prima verlenging, dus bijwerken kost in de salon weinig tijd en product. Dat komt omdat fiber gel goed hecht, dus je hoeft niet helemaal opnieuw een nieuwe nagel te bouwen. Je hoeft alleen het achterste stukje bij te zetten en opnieuw de bolling te creëren. De stappen:

  • Maak de nagelplaat schoon met een beetje prep. Deze zorgt ervoor dat het product goed hecht en dat je geen lifting krijgt. De Rubber Base gebruik je als basecoat. 
    (Je kunt natuurlijk er ook voor kiezen om na het schoonmaken met de prep, de Ultra Bond te gebruiken en de Super Bond Base Gel. Dat is een gewone primer en een gewone basecoat, maar de Rubber Base is eigenlijk een primer en een basecoat in één.
  • Hard de Rubber Base Gel uit in de lamp: 30 seconden in de LED-lamp of 2 minuutjes in de UV-lamp. Na het uitharden van de Rubber Base, is de nagel direct klaar om de builder gel aan te brengen. In de video werken we met de Fiber Gel Cover. Het voordeel daarvan is dat dit product direct mooi dekkend is; dus als je daarna een gelpolish aanbrengt, is de kleur gelijk mooi, dekkend en egaal.
  • Pak wat gel uit de pot en plaats deze waar je de bolling wilt krijgen.
  • Vandaaruit modelleer je de nagel met draaiende bewegingen.
  • Duw de gel naar de nagelriem, maar zorg dat je hem niet raakt. Je wilt absoluut niet dat de gel uitloopt. Nu loopt fiber gel niet zo snel uit, maar wel als je de nagelriemen raakt. Probeer de nagel zo egaal mogelijk aan te brengen, want dan hoef je straks bijna niet meer te vijlen.
  • Hard de nagel als je tevreden bent uit in de lamp. Fiber Gel gaat 30 seconden in de Sun Light (LED-lamp). Dat is voldoende voor een bijwerking. Werk je nu op een hele lange nagel, waardoor de gel dikker is? Of zet je een nieuwe set? Dan is 1 minuut uitharden aan te raden.
  • Verwijder na het uitharden, de plaklaag met de Magic Prep. Dit kan uiteraard kan ook met de cleanser, maar de prep heeft onze persoonlijke voorkeur. Het werkt prettig én het scheelt weer een vloeistof op tafel.
  • Vijl bij het navijlen de nagel eerst opnieuw in model. Zorg ervoor dat de vrije rand mooi strak is.
  • Bepaal de lower arche en vijl bovenop mooi egaal. Zorg ervoor dat de gel bij de nagelriem mooi dun afloopt. Is het navijlen klaar? Dan is je bijwerking klaar!

Gelnagel aflakken

  • Je kunt hem aflakken zoals je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om nu een gellak aan te brengen, dan laat je de buffervijl achterwege. Want als je de ondergrond te glad maakt, dan hecht de kleur niet goed. Je kunt ook kiezen voor aflakken met een topcoat. Dan gebruik je wel een buffervijl om het vuil en krassen weg te halen. Dan is hij zo meteen na het uitharden van de topcoat ook helemaal mooi klaar. Stel dat je er voor kiest om een kleurtje erop aan te brengen, dan kun je na het vijlen met de 150 git vijl meteen de kleur aanbrengen en de Top Coat en dan is het ook voldoende. Je hoeft er dan dus geen Base Coat onder te zetten.
  • Verwijder met de Magic Prep de restjes stof en lak de nagel af met Next Top Gel. Dan heb je een hele mooie naturel nagel, die gewoon weken lang mooi blijft.
  • Hard, na het aanbrengen van de Top Coat, 1 minuut uit in de LED en dan is je nagel helemaal klaar.

Builder Gel testen? 

Wil je onze builder gel uitproberen en de fiber gel testen? Kijk dan eens naar onze Fiber Gel Startpakketten of schrijf je in voor de Perfectieles, waarbij je als nagelstyliste je skills in het zetten van gelnagels in één les perfectioneert.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie