Builder Gel

Builder Gel

Builder Gel

Bouw de mooiste nagels met builder gel van Urban Nails. De gel heeft een hoge viscositeit en verstevigt en modelleert gemakkelijk.

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meer weten over builder gel? Wat het is en wat het doet? Hoe je het nou het best gebruikt en aanbrengt? Zoek niet verder. We serveren je de antwoorden in 3, 2, 1:

Wat is builder gel?

Builder gel, wat is het? En wat doet het? Een goede vraag om mee af te trappen. Net als je met fiber gel, titanium gel en pedicure gel kunt doen, kun je met builder gel goed en gemakkelijk een kunstnagel bouwen. Builder gel, of bouwgel, is een stevige gel en daardoor geschikt voor het verlengen van de nagel, maar ook een fijne gel wanneer een nagel gewoon extra versteviging nodig heeft. Builder gel heeft een gemiddelde viscositeit. De gel is beschikbaar in meerdere tinten wit, zowel dekkende als doorzichtige roze tinten en transparant. Dat vraagt om een French manicure, maar je kunt er net zo goed een enkele overlay, babyboom of inlay nagels mee maken (hoewel de titanium gel geschikter is voor inlay).

Builder gel versus acryl

Builder gel is even stevig als acryl maar veel gemakkelijker aan te brengen, omdat het pas uithardt wanneer je het onder de lamp houdt. Je kunt dus modelleren tot je helemaal tevreden bent en hoeft nadien minder te vijlen. 

Hoewel builder gel even stevig en dik is als acryl, is het zachter. Dat betekent dat je deze gel makkelijker kunt vijlen. Voor wie de gel al gebruikt, weet wat een verademing dat is. En het betekent dat builder gel flexibeler is dan acryl en minder snel breekt als ’ie eenmaal is uitgehard.

Builder gel aanbrengen

  1. Dehydrateer de nagel met de Magic Prep, dat doe je heel simpel door er een beetje van aan te brengen op een celstofdepper en dat over de nagel te wrijven.
  2. Breng de ultrabond aan, dat is een primer waardoor de builder gel goed op de natuurlijke nagel hecht.
  3. Breng daarna een dun laagje Super Bond Base of Rubber Base Gel aan. Dit is de basislaag en zorgt straks voor een perfecte hechting.
  4. Deze hard je 30 seconden uit in de Sun Light of twee minuten in de UV-lamp.
  5. Met het gelpenseel pak je vervolgens een hoeveelheid builder gel op. Plaats deze op de nagels en modelleer met draaiende bewegingen tot het gewenste resultaat.
  6. Hard dan 60 seconden uit in de Sun Light of twee minuten in de UV-lamp.
  7. Verwijder de plaklaag met Magic Prep of cleanser en vijl de nagel in gewenst model.

Indien gewenst kan er natuurlijk ook een verlenging gemaakt worden met tips en sjablonen.

Builder gel kopen of bestellen

Wat zijn goede builder gels en waar koop je het? We werken alleen met door de Europese Unie goedgekeurde producten. Daarom verkopen we bij Nagelinkoop alleen builder gel van het merk Urban Nails.

Urban Nails biedt een veelzijdig assortiment aan nagelproducten van de hoogste kwaliteit. Het merk loopt voorop en speelt altijd in op de laatste ontwikkelingen binnen nagelstyling. Het assortiment breidt zich daardoor voortdurend uit. De producten van Urban Nails zijn zowel betaalbaar als kwalitatief.