4x glitter nagels inspiratie met Unicorn Dust

Maak de mooiste glitternagels met Unicorn Dust! Wat je er allemaal me kunt? In deze stap-voor-stap tutorial delen we vier ideeën. 

In de bestaande collectie hadden we al 20 kleurtjes Unicorn Dust, maar deze is nu uitgebreid met nog eens twaalf hele fijne kleuren. Unicorn Dust is een hele fijne poeder glitter, die je super plat in de plaklaag kunt leggen en hij heeft dus echt een mooi holografisch effect. De eerste twintig hadden we dus al; en deze 12 zijn er toegevoegd. Dat zijn mooie zachte pasteltinten, die je echt heel mooi kunt combineren met van alles. Normaal gesproken zie je dat lichte glitters vaak een beetje wegvallen in in de ondergrond, maar deze kleuren glitters hebben echt een volle, mooie kleur. Dus waar je ze ook op aanbrengt, zul je ze echt goed zien.

Bekijk de tutorial Glitter Inspiratie:

Benodigdheden:

Ombre glitter nagels met 2 kleuren

  • Zorg dat de nagel is voorbereid en dat er gellak is aangebracht als ondergrond;
  • De glitter die ik gebruik, die breng ik eerst bovenaan aan en dan begin ik bij de aanzet en zo poeder ik hem naar beneden. Daarna gebruik ik de tweede kleur en die breng ik in tegengestelde richtingen bij aan en door nu de overtollige glitter te verwijderen creëer je een mooie ombre.
  • Zoals je in de video ziet, lopen de 2 kleuren super mooi in elkaar over en heb je echt het holo effect.
  • Fixeer hem vervolgens even in de lamp en lak af met een topcoat.De glitter heb ik even gefixeerd in de plaklaag, dan duw ik hem eventjes aan met mijn vinger en dan gebruik ik de next topgel om het af te lakken. Dan heb je echt een super mooie glans en glitter. Ze blijven wekenlang mooi, echt tot de klant terugkomt voor de nabehandeling.
  • Hard de next top eventjes uit in de LED-lamp; 60 seconden en dan is hij helemaal klaar.

Ombre met één kleur glitter

  • Net gebruikte ik twee kleurtjes, maar je kunt het natuurlijk ook met één kleurtje glitter een ombre maken. Dat doe je zo:
  • Zet de glitter een beetje aan, zodat het uitloopt op de nagel. Als je niet een gedeelte wil, kun je er ook voor kiezen om de hele nagel met glitter vol te poetsen. Dan heb je gewoon een hele glitter nagel, net alsof je een glitter polish heb gebruikt.
  • Je kunt eigenlijk alle ondergronden gebruiken, die je ook maar mooi vindt; ik heb nu een mooi nude-tint gepakt. Zodat alle kleurtjes makkelijk te combineren zijn. Maar je kunt ook combinaties maken met andere kleuren. Kies, bijvoorbeeld, een felroze gellak en doe daar een roze glitter overheen of gebruik de zwarte gellak en werk af met de antraciet kleur glitter.
  • Even aandrukken met je vinger, zodat alle glitters mooi glad zijn en dan gaan we fixeren in de lamp.
  • Na het fixeren lak je de nagel af met de next topgel. Zo zie je ook die mooie glans helemaal tevoorschijn komen. Uitharden in de lamp en dan is ook deze nagel klaar.

Sugar nail maken

Bij de vorige twee tips liet ik zien hoe je de glitter in de plaklaag verwerkte; en dan krijgen ze ook een mooi holografisch effect. Bij deze stap laten we je zien hoe je de glitter ook als sugar effect aanbrengt. Dat sugar-effect doe ik zelf altijd het liefste met de high shine.

  • Breng de high shine aan en laat het nat. Hard dus nog niet uit, maar strooi eerst de glitter eroverheen. Zorg dat je dan wel de hele nagel met glitters bedekt, en als je tevreden bent dan hard je hem uit.
  • Na het uitharden is de sugar nagel klaar. Je hoeft hem nu alleen nog even af te borstelen met de grove borstel.

Swirl nails met eigen glitter topcoat

  • Voor het volgende design lak ik de nagel eerst af met de matte top gel. Dus ik heb al een mooie, nude-kleurige ondergrond gellak en daar breng je een matte top over aan.
  • Hard de matte top 60 seconden uit in de led lamp.
  • Terwijl de top uithardt, mix je alvast wat mooie glitter met een top coat. 
    Doe een druppeltje next topgel op een mixing paper. In dat druppeltje top coat strooi je wat glitters, zodat je eigenlijk je eigen glitter top coat maakt. Ik gebruik daarbij de gouden en de roze glitter. 
  • Meng deze door de topcoat met een gel spatel, maar houd de kleuren nog even apart. In de tutorial zie je dat er nog wat teveel glitters zijn, dus dan voegen we nog wat top coat bij. 
  • Deze zelf gemixte glitter top coat breng je aan met de absolute fine liner, bijna 0. Want dan ga ik op de matte top mooie lange swirl lijnen maken. Doordat je het hebt gemixt met een top coat is de nagel na het uitharden direct klaar. Als je de eerste lijn hebt gemaakt en tevreden bent, raden we aan om hem uit te harden. Dan heb je ook geen kans dat de swirl uitloopt. Mocht de tweede lijn niet goed lukken, dan kun je die er altijd nog afhalen en het weer opnieuw aanbrengen.
  • Na het aanbrengen en het uitharden van de eerste lijn, trek ik er nog een lijn langsheen met het roze. Uiteraard kun je ook nog extra lijnen langs de zijkant te zetten.
  • Hard de swirls uit als je tevreden bent: 60 seconden in de led-lamp of twee minuutjes UV.
  • Na het uitharden is de nagel klaar. Dit is echt heel glad en dat voel je bijna niet terug op de nagel. Juist door het effect van de matte top eronder en het glanzende effect erover springen je glitters er fantastisch mooi uit. Je kunt eventueel ook een glanzende ondergrond gebruiken, net wat je voorkeur heeft.

Tip: We hebben ook hele handige nail art boxen, waarin je dit kunt maken en dan kun je dit bewaren voor de volgende klant. In het voorbeeld maak ik het op een een mixing paper, zodat ik het kan weggooien en niet telkens schoon hoef te maken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de glitter en topcoat in de nail art box te maken en dan kun je het dus bewaren.

Ik hoop dat ik je kan inspireren en dat je genoeg tips en tricks hebt om deze mooie glitter te verwerken. Heel veel succes!

Volg een nail art cursus

Wil je je meer nail art technieken eigen maken? Bekijk dan ook eens onze workshops. En vergeet @nagelinkoop niet te taggen op Instagram en Facebook, dan kunnen we je design delen.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie