Klanten werven als nagelstyliste? Zo doe je dat!

Ben je een startende nagelsalon of draai je al even, maar heb je echt nog plek voor nieuwe klanten? Wij hebben een aantal handige tips om je op weg te helpen met het werven van klanten voor jouw salon.

Bekijk de tutorial:

Wees aanwezig op social media

Het is een beetje een open deur, maar Facebook, Instagram en Tiktok zijn niet meer weg te denken. Als potentiële klanten een afspraak bij jou willen maken, zijn je social media toch wel het eerste wat ze checken. Dus kies een social medium dat je aanspreekt, en laat leuke dingen zien van je werk én jezelf. Klanten zitten toch een tijdje bij jou aan tafel en als je persoonlijkheid hen aanspreekt, zul je toch merken dat je sneller de klanten aantrekt. Maar denk ook aan de mooie content; want als je foto's en je filmpjes mooi zijn, dan zul je ook daardoor echt veel meer klanten trekken.

Hoe je die mooie content maakt? Bekijk onze tips voor het maken van de perfecte nagelfoto maar eens. Je zult zien: als je deze tips gebruikt dat die foto's mooi sprekend en helder zullen zijn.

Tag Nagelinkoop.nl in je bericht

Vergeet trouwens vooral niet om @ Nagelinkoop.nl te taggen in je berichten op social media. We kunnen je dan reposten en daarmee krijg je natuurlijk ook weer een veel groter bereik aan potentiële klanten.

Verzamel reviews

Reviews verzamelen kan op allerlei verschillende manieren, bijvoorbeeld op je website maar het kan ook op Google. Door recensies te verzamelen kunnen klanten lezen of je een betrouwbaar bedrijf bent en of de klanten krijgen wat ze van je verwachten. Met reviews zorg je voor een stukje betrouwbaarheid en authenticiteit.

Zorg voor een online boekingssysteem

Een online boekingssysteem scheelt heel veel tijd bij het maken van afspraken en het inplannen en het beantwoorden van vragen van klanten. Maar een online boekingssysteem is niet alleen heel handig voor jou, maar ook voor je klanten. Zij kunnen namelijk heel makkelijk zien wanneer je plek hebt en zo zul je ook zien dat je heel veel potentiële nieuwe klanten kunt ontvangen. Zelfs op momenten dat jij lekker vrij bent, kan een klant zijn afspraak inboeken. Dit verlaagt ook de drempel voor de klant om een afspraak te maken dus verdiep je zeker eens in de mogelijkheden van een online boekingssysteem.

Werk samen

De volgende tip is niet alleen handig, maar vooral ook heel leuk als je het ons vraagt. Wij houden namelijk enorm van leuke samenwerkingen. Kijk dus eens naar de pedicuren, schoonheidsspecialisten en kappers in jouw omgeving. Zo kun je een leuke samenwerking aangaan en versterk je elkaar. De klant kan eerst heerlijk naar de pedicure voor het lakken van de teennagels en daarna naar jou en andersom. Jullie kunnen naar elkaar doorverwijzen. Leg ook kaartjes neer bij een kapsalon of schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt.

Houd je klanten tevreden

Je kunt wel heel hard je best doen om al die klanten binnen te halen, maar je moet er natuurlijk ook voor waken dat je al je vaste klanten tevreden houdt. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte hebt in je agenda om die allemaal in te plannen en zorg er ook voor dat ze altijd tevreden de deur uitlopen met een mooie set nagels.

Jouw eigen salon beginnen?

Overweeg je een carrière als nagelstylist en ben je benieuwd naar het geheim van een succesvolle nagelsalon? Vraag ons gratis e-book aan:

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie