Nagelstudio inrichten: hier moet je aan denken

Als startende nagelstyliste is het soms best even zoeken: hoe richt je het beste jouw nagelstudio in en waar moet je aan denken? Qua sfeer en qua stijl kan het wel het een en ander verschillen; maar qua inrichting hebben we wel wat handige tips voor je. Daar gaan we!

Bekijk de video Nagelstudio inrichten:

Oké, zoals je hebt gezien in bovenstaande video zijn er dus een heel aantal belangrijke punten waar je op wilt letten bij de inrichting van je nagelsalon. Dit zijn ze nog eens op een rijtje:

1. Nageltafel kiezen

Allereerste is het heel belangrijk dat je een goede nagel tafel kiest met de juiste afmetingen. Denk hierbij aan de hoogte. Let er dus op dat de tafel niet te hoog is, waardoor je met opgetrokken schouders zit te werken (of juist te laag, waardoor je heel erg moet bukken). 

Nageltafel kiezen? Bekijk deze korte video met aandachtspunten:

Diepte van de nageltafel 

Nog een belangrijk aandachtspunt is de diepte van de tafel. Want als je een hele brede tafel hebt, dan moet je best wel ver voorover gebukt werken om bij de handen van de klant te kunnen. De ideale diepte is 50 tot 60 centimeter, dat is de ideale afstand tussen jou als nagelstyliste en de klant tegenover jou. 

Breedte van de nageltafel

Qua breedte kun je natuurlijk heel veel kanten op. Onthoud wel: hoe groter je tafel, hoe meer je ook moet schoonmaken, want na iedere klant moet natuurlijk alles afgestoft worden. Het is vaak wel prettig als je een klein beetje ruimte hebt om wat werkmaterialen op neer te zetten. Als je rechtshandig bent, dan wil je aan de rechterkant ook je freesapparaten kwijt; en als je linkshandig bent, aan de linkerkant.

Opbergruimte

Dat brengt ons op de kastruimte. Je kunt natuurlijk alles op tafel zetten: je basecoat, topcoat, de kleurtjes die je veel gebruikt, wipes en prep… Maar alles wat op tafel staat, moet je dus na iedere klant schoonmaken. In onze nagelsalon merken we dat het fijn is als je dichtbij je werkruimte kasten en lades hebt, waar je alles in op kunt ruimen. Alles wat in de kast staat, hoef je niet meerdere keren per dag schoon te maken.

Afzuiging in je salon

Wij zijn zelf fan van de Pulgré Nageltafel. Die nageltafel heeft een supergoede afzuiging, waardoor er echt geen stofje de lucht ingaat. Zelfs voorbij het bandje van je horloge komt nog geen stofje.. Dus dat is iets om goed over na te denken: dat je in ieder geval goede afzuiging hebt. Dat zorgt namelijk niet alleen voor een stukje werkcomfort, maar is ook heel belangrijk voor je gezondheid.

2. Daglicht

En als we het dan over werkcomfort hebben... Licht wordt vaak onderschat, maar is erg belangrijk. Zonder goed licht, kun je niet goed zien hoe je nagels worden en waar je mee bezig bent. Daglicht lampen zijn daarom ideaal, want dan is je kleur ook heel duidelijk. De daglicht lampen die we bij Nagelinkoop gebruiken heeft meerdere standen, waardoor je altijd het juiste licht hebt voor de klant.

3. Zitcomfort: stoelen kiezen

Check, check, dubbelcheck? Dan gaan we door! Als je dan hebt gedacht aan een goede nageltafel met de juiste afmetingen, dan moet je ook nog denken aan fijne stoelen. Voor je klanten is het belangrijk dat je geen stoelen koopt met wieltjes eronder. Een stoel met wieltjes beweegt stoel ongemerkt en dat ga je terugzien als je bij de nagelriemen aan het lakken bent.

Denk voor jezelf aan een goede, ergonomische werkkruk met de juiste houding. Het is beter om geen stoel te kiezen; maar eerder een zadelkruk of een ponyzit. Zo kun je het beste met je rug rechtop werken, zodat je je werkdag de hele dag vol kunt houden.

4. LED-lampen

Als je start als nagelstylist is het super belangrijk om een goede LED-lamp te kopen. De kwaliteit van je resultaat valt of staat wel echt met een goede uitharding. Wanneer je geen goede lamp gebruikt, dan zie je vaak dat je topcoat niet goed glanst, de gellak kleur niet goed uithard of de basecoat niet goed hecht. Ook belangrijk: koop een LED-lamp die is afgestemd op het merk, waar je mee werkt. Dan weet je zeker dat de product goed zal uitharden.

Personal favorite: de Sun Light

In onze salon gebruiken we de Sun Light. Vaak begin je met één LED-lamp. Als je drukker wordt en meer klanten op één dag ontvangt, dan is het vaak fijner om met twee LED-lampen te werken. Want dan hoeft de klant niet gekruist aan tafel te zitten.

5. Armsteun

De armsteun is onmisbaar voor een goede werkhouding. Het is heel belangrijk om erop te letten dat je er eentje koopt met de juiste hoogte. Als de steun te hoog is, dan zit je zelf 
namelijk met opgetrokken schouders te werken om de klant goed vast te houden. De armsteun Skai Leather Black is favoriet, omdat het een plat kussen is. Zo kan de klant zijn of haar onderarm erop leggen en direct de hand ontspannen, waardoor je lekker werkt. 

6. Nagelproducten

Is heel je nagelsalon inrichting compleet? Dan heb je natuurlijk nog je producten nodig. Denk aan een goede basis, dus een mooie base coat en eventueel je juiste product voor de kunstnagels. Die basecoat is super belangrijk, want dan heb je de juiste hechting; en natuurlijk de voorbereiding die erbij hoort. Vergeet ook niet om te investeren in een goede topcoat, zodat je klant vier weken de deur uitblijft met perfect glimmende nagels.

7. Gellak kleuren en nail art

En als je dan die goede basis hebt, dan moeten we natuurlijk nog denken aan het allerleukste: gellak kleuren en nail art!

Qua kleur gellak is het belangrijk dat je een mooie reeks kleuren hebt met diverse tinten, zodat je klant niet alleen hoeft te kiezen uit wat jij mooi vindt. Kijk daarbij ook naar het seizoen. Start je in de zomer? Zorg dan dat je alleen mooie, zomerse tintjes aankoopt. Tegen die tijd dat het najaar wordt, dan kun je wel weer andere tinten aanvullen in je collectie. Bekijk onze uitgebreide collectie gellak en nail art. 

En last but not least: wil je een nagelstudio beginnen? Maak een kickstart met onze opleiding tot nagelstyliste

Complete nagelstudio inrichting kopen? 

Wil je in één keer alle benodigdheden voor je nagelstudio en de volledige inrichting van je salon kopen? Neem contact op. We adviseren je graag persoonlijk, zodat je extra lang plezier hebt van je aankopen.  

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie