Marble Nails maken

Marble Nails zijn hot! Maar hoe maak je die mooie marmer nagels? Wij laten je stap voor stap zien hoe je marble nails zet met niet één, maar twéé verschillende technieken. Ga je voor Marble Nails met gellak en drop gel of maak je marmer nagels met color drops? Hoe dan ook: aan de slag!

Marble on Nails maken met Color Drops

Wil je marble nails zetten en een marmer effect op de nagels creëren? Dat kan uitstekend met Color Drops van Urban Nails.

Bekijk de tutorial Marble Nails zetten:

Wat heb je nodig om marmer nagels te maken met Color Drops?

Marble Nails maken met Color Drops: de stappen

Voorbereiding Marble Nails met Color Drops: stap 1

Voor je met Color Drops aan de slag gaat: bereid de natuurlijke nagels goed voor. Doe je dit niet, dan kun je het product minder mooi aanbrengen. Een paar stappen die je het beste altijd doorloopt:

 • Duw de nagelriemen naar achter met een bokkenpootje;
 • Verwijder dode huidcellen op de nagelplaat (bijvoorbeeld met het bitje Cuticle Clean Flame waarvan we de frees op vijftien- à twintigduizend toeren zetten);
 • Vijl de nagels vervolgens mooi in model.
 • Verwijder de glans van de nagels, maar zorg ervoor dat je de nagelplaat niet beschadigt (we gebruiken daarom bij voorkeur een buffer)
 • Zorg ervoor dat de nagels goed vocht-, vet- en velvrij zijn. Doe dit bijvoorbeeld met de Magic Prep. Dit product dehydrateert de natuurlijke nagels en maakt ze stofvrij.
 • Breng tot slot een dun laagje Ultra Bond aan, dit product zorgt voor een dubbelzijdig plakbandlaagje tussen de natuurlijke nagel en het product.

Zet een witte gellak als basis en breng een matte topcoat aan

Allereerst maken we een witte matte ondergrond en gaan we ervan uit dat je de natuurlijke nagel of gelnagel hebt voorbereid, zoals hierboven vermeld. In de tutorial gebruik ik witte Be Jeweled gellak GP01 die ik aflak met een matte topcoat van Urban Nails. De gellak is met twee dunne laagjes helemaal dekkend. De matte topcoat breng ik aan omdat de Color Drops er mooi door op hun plek blijven. Zonder matte topcoat loopt de inkt gauw in de nagelriemen. En dat is zonde van je werk. Hard de nagel na elk laagje steeds 30 seconden uit in de Sun Light.

Breng blauwe Color Drops aan van Urban Nails

Na het uitharden van de gellak en de topcoat breng je de Color Drops aan. In de tutorial gebruik ik blauwe Color Drops en maak ik een marble effect op de nagel. Dip je penseel in Dappendish met aceton In de tutorial gebruik ik een Acryl Detail-penseel die ik in Dappendish met aceton dip. Vervolgens vervaag ik de lijnen die ik zojuist heb gezet met de Color Drops. Je zult zien dat er een marble effect ontstaat. Je kunt indien gewenst extra effecten toevoegen met folies en foliegel, maar net wat je leuk vindt. Heb je de lijnen vervaagd en vind je de kleur niet meer intens genoeg, breng dan opnieuw Color Drops aan. Doop vervolgens het Acryl Detail-penseel weer in de Dappendish met aceton en vervaag opnieuw de lijnen. Je kunt in plaats van aceton ook kiezen voor alcohol of Magic Prep.

Breng zwarte Color Drops aan van Urban Nails

Het marble effect is al klaar, maar om het iets intenser te maken, breng ik voorzichtig een klein beetje zwarte Color Drops aan. Vervaag ook deze lijntjes door opnieuw het Acryl Detail-penseel in de Dappendish met aceton te dopen. De Color Drops droogt binnen een paar seconden.

Zilveren gellak van Be Jeweled aanbrengen

Maak de nagel helemaal af met zilveren gellak. In de tutorial gebruik ik Be Jeweled, nummer 17 uit de Christmas collectie. Het penseeltje leg ik naast het potje gellak. Met de fineliner pak ik vervolgens een klein beetje van de glitterlak op waarmee ik de lijnen extra aanzet. Dit kun je ook doen met een folie en foliegel. Klaar? De zilveren gelpolish hard je 30 seconden uit in de Sun Light.

Breng de NeXt Top Gel aan

Na het uitharden van de gellak kun je de topcoat aanbrengen. Wees voorzichtig met de zon. In de zomer (of in geval van een klant die graag naar de zonnebank gaat) kun je het best eerst een laagje Superbond Base Gel aanbrengen. Omdat het op het moment van schrijven winter is, volstaat de NeXt Top Gel. Hard topcoat 30 seconden uit in de Sun Light. Je marble nagel met Color Drops is nu klaar.

Wil je die marmer nagel net even iets extra's geven? Volg dan de volgende stappen en bekijk onderstaande techniek voor Marble Nails Art met gel polish en drop gel:

Marble Nails Art maken met gel polish en drop gel

Met het Ombre Penseel van Urban Nails kun je niet alleen hele mooie ombres maken, maar ook een hele mooie marmer look! In deze video laten we je zien hoe je dat marmer design creëert met gel polish en drop gel.

Benodigdheden Marble Nails Art:

 • Rubber Base Gel Salmon Zilver
 • Ombre Penseel
 • Mixing Paper Pads
 • Fine Liner
 • Camouflage Gel Polish Collectie
 • Drop Gel
 • Diamond Flakes DF07
 • Next Top Gel
 • Sun Light

Bekijk de tutorial Marble Nails Art zetten:

Marmer Nagels maken: de stappen

Bereid de natuurlijke nagels voor. Volg vervolgens onderstaande stappen.

Rubber Base Gel aanbrengen

Allereerst beginnen we met een mooie naturel ondergrond… ik gebruik daarvoor de Rubber Base Salmon Zilver. Dan kun je het op je klant ook gebruiken als Base Gel en kleur in één. Zorg ervoor dat je het mooi egaal aanbrengt. En dan kun je hem uitharden in de lamp.

Mix de gellak

Voor het maken van de marble look gebruik ik altijd de mixing paper pads van Moyra.
Handig, want daar kun je makkelijk een velletje afhalen en die kun je dan weggooien na gebruik. Zo heb je geen geknoei met een palet dat je eerst weer schoon moet maken.

In de tutorial gebruiken we de Camouflage Gel Polish Collectie. In die gellak collectie zitten hele mooie groentinten. Wij kiezen een grijs-groene en een donkergroene gellak, waar we een extra olijfgroene gel polish aan toevoegen. Na het aanbrengen van die kleurtjes meng ik het door elkaar. Dan kun je het straks direct gemixt oppakken. Leg de mix even aan de kant.

Breng de Drop Gel aan

Het volgende product dat we gaan gebruiken is de Drop Gel. De Rubber Base Gel is al uitgehard, dat is dan de base gel voor de natuurlijke nagel en de kleur in 1. Deze base heeft al die mooie Salmon Kleur. Dan heb je geen extra nude kleurtje meer nodig om de ondergrond te maken. Breng de Drop Gel aan. Deze gel zorgt ervoor dat de gellak uitloopt en de marmer look krijgt.

Breng gellak aan voor het marmer effect

Breng vervolgens de gemixte gellak of gel polish aan. De kleuren zijn al gemixt op de paper pad; en die zetten we nu op de nagel, waardoor je al snel dat mooie marmer effect krijgt. Als extraatje gebruik ik soms nog een fineliner om het bovenaan iets te perfectioneren, zodat het design mooi aansluit bij de nagelriemen.

Zoals je in de tutorial ziet, doet de Drop Gel zijn werk; want het product loopt vanzelf mooi uit. Op de gellak zie je al echt dat marble effect; en doordat ik de kleuren heb gemixt gaat het op de nagel ook mooi door elkaar.
Laat het even rustig uitlopen. De Drop Gel doet dit met het product, zo zie je dat het effect en de zijkanten heel mooi vervagen en dat die mooie marmer look vanzelf ontstaat.

Ben je tevreden? Hard het product dan uit in de LED-lamp.

Uiteraard kun je de gemixte gellak voor meerdere nagels gebruiken. In de video hebben we ook best veel aangemaakt. Stel dat de klant meerdere marmer nagels wil, dan heb je in ieder geval voldoende. Wanneer je later bij moet maken, dan is de kans groot dat de kleur een andere samenstelling krijgt en dat wil je voorkomen. Nu blijven de kleuren en het design consistent.

Leuk de marmer nagel op met glitter

Lak de marmer nagel af met top coat of voeg nog wat extra diamond flakes of glitter toe. In de video gaan wij voor dat laatste. De flakes die we gebruiken zijn Diamond Flakes, DF07; en met het Oval 2 Penseel leg je die in de plaklaag van de gel polish. Dit geeft het marmer effect net even wat extra. Het goud komt ook weer terug in de gelpolish; want in de gellak zit al een gouden shimmer.

Na het aanbrengen van de flakes duw ik ze wel nog even plat mijn vinger, want dan zijn ze helemaal plat op de nagel en steken ze ook niet uit de topcoat.

Lak de marble nail af met topcoat

Lak de marble nagel vervolgens af met Next Top Gel. Dit is een hele fijne top gel, die alles perfect egaliseert en wat ons betreft de mooiste glans geeft.

Na het aanbrengen harden we de nagel 60 seconden uit in de LED-lamp en na het uitharden dan is ons marble nail design klaar.

Marble Nails maken als een pro?

Heb je meer vragen over deze technieken? Stel ze gerust in de chat op de website, of mail ons. Of kijk eens naar onze nagelstyling opleidingen en workshops en volg een workshop Nail Art, waarin we aan de slag gaan met diverse nail designtechnieken naar keuze. Vergeet ook vooral niet om @ nagelinkoop.nl te taggen op Facebook en Instagram als je onze voorbeelden gebruikt, dan kunnen wij je nagel design reposten. Veel succes!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie