Platinum Foil Flakes en Quatre Pigment Nail Art Designs

We maken met het Quatre Color Pigment en de Platinum Foil Flakes schitterende nail art; mooi voor een feestelijke kerstnagel én de rest van de winter. In deze video zie je onder meer hoe je sugar coat en een marmer effect creëert.

Over de Platinum Foil Flakes

De Platinum Foil Flakes zijn heel erg geschikt voor de feestdagen, maar daarbuiten ook hartstikke mooi. Je kunt er heel veel kanten mee op en het op allerlei manieren combineren. In deze set zitten in totaal acht kleurtjes en die kun je op heel veel verschillende manieren verwerken. 

Benodigdheden:

Bekijk de tutorial:

Platinum Foil en Quatre Pigment

Aan de slag! Zo maak je nail art met de Platinum Foil en het Quatre Pigment:

In deze video werken we met de zilveren en met de rosékleurige Platinum Foil. Zoals je in de video ziet, zitten er echt bladgoud-achtige stukjes in die je heel mooi kunt verwerken op de nagels. Daarna kun je er allerlei andere effecten aan toevoegen.

Stap 1. Bereid de natuurlijke nagels goed voor en maak een zwarte ondergrond met zwarte gellak. Wij gebruiken de Be Jeweled Gelpolish nummer 02. Die gel polish heeft een plaklaag, dus daardoor kun je al de folies er zo makkelijk in leggen, zodat ze meteen blijven plakken.

Stap 2. Pak een fineliner en breng de Platinum Nagelfolie aan.
De Platinum Folie is heel dun, dus je hoeft weinig moeite te doen om het mooi te verwerken. Het plakt al snel en makkelijk, soms zelfs meer dan dat je zou willen. Haal er dan een klein stukje af.

Stap 3. Heb je de folie geplaatst? Duw het dan met je vinger mooi plat.

Stap 4. Is het naar tevredenheid? Breng dan de matte top gel aan over de gehele nagel én de platinum flakes.

Stap 5. Hard de de topcoat 60 seconden uit in de LED-lamp.

Hetzelfde doen we met de zilveren variant. Herhaal de stappen 2 tot en met 5 bij de andere nagel.

Alleen de matte top coat geeft al een mooi effect. Dat zie je, zodra de nagel uit de lamp komt. De flakes zijn helemaal ingeseald.

Nu ben je klaar voor de volgende stap. Je kunt erop verwerken wat je wilt. Bij de rosékleurige combineer ik het met een folie; en bij de zilveren flakes combineer we de Platinum folie met het Quatre Color Pigment.

Platinum Flakes en nagelfolie

Stap 6. Voor de roségouden platinum gebruiken we dus de nagelfolie uit de Quatre Color Folie Set. Daarbij gebruiken we de folie polish nummer 1, dat is een zwarte folie polish van Moyra. Hiermee teken je lijnen op de nagel, zodat de folie plakt op de plek waar de lijnen folie polish zitten.
Teken met dezelfde fineliner als waar we de flakes mee aanbrachten lijnen met de folie polish. In de video zie je dat ik niet alles omlijn: het design moet een beetje nonchalant en speels zijn voor een extra leuk effect.

Stap 7. Laat de folie polish drogen. Folie polish droogt aan de lucht, dus terwijl je aan het verwerken ben, droogt het al. Folie polish hoeft dus niet in de lamp. Je moet alleen wel heel even wachten met het aanbrengen van de folie.

Stap 8. Nadat we de folie polish even de kans hebben gegeven om te drogen aan de lucht; gebruik je de rosékleurige folie. Deze folie breng je aan op de folie polish.
De nagelfolie kleeft alleen op de plekken waar de folie polish zit. En dus niet op de rest van de nagels.

Stap 9. Uiteraard moet je dit nog wel eventjes aflakken met een top coat. Nu vind ik het persoonlijk mooi als de rest dat matte effect houdt, dus ik ga alleen de folie aflakken. Zo blijft de folie zitten en blijft de rest mooi mat. Ik gebruik daar de Next Two Topgel voor. Dat is een fijne top coat zonder plaklaag. Na het uitharden is hij dan ook direct klaar.

Teken met een druppeltje Next Two over de lijnen heen. Nu zie je direct dat leuke effect tussen mat en glanzend. Na het uitharden van deze top coat, dan blijft de folie ook zeker zitten op die plek.

Quatre Color Pigment en Platinum Flakes

Stap 6. Voor het afwerken van de zilveren folie gebruiken we het Quatre Color Pigment.
Dat is een mooie mix van glitters en pigmenten door elkaar. Het leuke daarvan is, dat je die heel mooi kunt sugar-en. Het sugar effect kan het beste op een top coat zonder plaklaag, zoals de High Shine Topcoat, of een Pro en Go No Wipe- gel.

In de video gebruiken we de zwarte Pro en Go, zodat je een mooi zwarte basis hebt met zilveren glitters. Met deze Pro en Go doe je hetzelfde als met de folie polish.
Trek dus lijnen langs de flakes, waar je die leuke aflijning wilt hebben.

Doe dit vooral niet te netjes, zodat je een beetje het marmer effect geeft. Voordat je de Pro en Go of High Shine uithardt, strooi je het glitter pigment erin. Nu lijkt het net alsof je overal glitters hebt; maar hij pakt echt alleen waar de gel zit.

Stap 7. Hard de Pro en Go vervolgens 30 seconden uit in de LED.

Stap 8. Na het uitharden van de Pro en Go kun je de nagel afborstelen. Zoals je in de video ziet, blijft de glitter alleen zitten op de plek waar de Pro en Go heeft gezeten.

In het setje platinum flakes zitten wel acht verschillende kleurtjes en je kunt - zoals je ziet - leuk combineren met folies of met glitters. In ieder geval super succesvol voor deze feestdagen en de rest van de winter natuurlijk ook hartstikke mooi.

Nail Art Workshop volgen? 

Leer diverse nail art technieken onder professionele begeleiding en volg onze Nail Art Workshops. In deze interactieve workshops gaan we aan de slag met nail art designs die jij leuk vindt en ook wilt leren. 

Wij zijn heel benieuwd naar jouw creaties. Deel je nail art en tag @nagelinkoop.nl op Facebook en Instagram. Veel succes!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie