Velvet Nails: zo maak je ze

Velvet Nails zijn hip en happening deze zomer. Het maken van velvet nails is misschien wel één van de oudste en meest simpele nail art technieken, die we kunnen toepassen. Het is dus ook echt heel bruikbaar in de nagelsalon en dat willen we: een lekker snelle, makkelijke nail art met een magisch effect.

Fun fact: wist je dat de handelingen voor velvet nails en mermaid nails vrijwel hetzelfde zijn? Voor velvet nails breng je de glitter alleen als een fading aan en lak je af met een matte topcoat, waarbij je voor mermaid nagels de glitter over de hele nagel aanbrengt en mooi glanzend aflakt. In de stap-voor-stap tutorial laten we je daarom beide technieken zien. Voeg je aan onderstaande benodigdheden nog een Next Top Gel toe, dan kun je ook direct mermaid nails maken.

Mermaid en Velvet Nails

Bekijk de tutorial Velvet Nail zetten:

Benodigdheden Velvet Nails:

In de headerfoto hebben we een combinatie gebruikt van Diamond Line 73 tot en met 78 en van Be Jeweled Gelpolish GP203, GP01, GP149, GP200, GP231 en GP193. We hebben de mermaid nails afgelakt met Next Top Gel en de Velvet Nagels met Matte Top. In de stap-voor-stap tutorial gebruiken we het volgende:

 • Be Jeweled Gelpolish GP132
 • Diamond Line DL77
 • Fluffy Brush
 • Sun Light (LED-lamp)
 • Matte Top

Velvet Nails maken: de stappen

 1. Bereid de natuurlijke nagel voor;
 2. Breng gellak aan als ondergrond. In dit geval brengen we eerst een laagje Be Jeweled Gelpolish GP132 aan;
 3. De gellak hard je 60 seconden uit in de LED-lamp;
 4. Breng een tweede laag gellak aan;
 5. Hard eveneens 60 seconden uit in de LED-lamp;
 6. Pak vervolgens met de fluffy brush wat Diamond Line DL77 en breng deze als fading aan van boven naar beneden. Zorg daarbij voor een mooie overloop;
 7. Heb je nog wat uitstekende glitter? Zorg dan dat ze vastplakken en duw eventueel heel voorzichtig met je vinger nog wat aan;
 8. Fixeer de glitter vervolgens even in de lamp;
 9. Lak de nagel af met matte top gel;
 10. Hard de nagels 60 seconden uit in de LED-lamp;
 11. Klaar zijn je velvet nails!

Benieuwd naar meer nagelideeën? Bekijk meer nail art designs met tutorials.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie