Swarovski nagel steentjes aanbrengen

Hoe breng je nagel steentjes aan en zorg je dat je strass-steentjes goed en lang blijven zitten? Swarovski-steentjes zijn een prachtige toevoeging aan je nail art. Van subtiel diamantje tot een schitterende overvloed aan kristallen: met deze simpele techniek zorg jij dat je designs lang en mooi meegaan!

Er zijn twee manieren om strass steentjes op je nagels te bevestigen. Je kunt werken met Gem Gel en/of de nagel steen vastzetten in Rubber Top Gel. Hieronder staan beide opties uitgewerkt. Scroll naar beneden voor de tutorial over steentjes aanbrengen met Rubber Top.

Nagel steentjes zetten met Gem Gel

We gaan je laten zien hoe je op een mooie manier de steentjes mooi kunt plaatsen, zodat ze wekenlang blijven zitten. Wanneer klanten bij ons na vier weken terugkomen, moeten we die stenen echt met een tangetje van de nagel halen.

Benodigdheden nagel steentjes zetten met Gem Gel:

  • Gem Gel;
  • Swarovski-stenen;
  • Wax tool,
  • Urban Nails Fineliner;
  • Caviar Beads.

Bekijk de tutorial nagel steentjes zetten met Gem Gel:

Stappen om nagel steentjes te plaatsen met Gem Gel:

  • Allereerst breng je met de achterkant van de wax tool de Gem Gel aan. Dus pak een paar druppeltje en op de plaats waar je de stenen wilt hebben; breng je de Gem Gel aan.
  • Pak met de wax tool de stenen op, die plakken we er meteen aan vast.
    Je kunt ze dan heel gemakkelijk in de Gem Gel zetten. Zoals je ziet blijven ze dan heel snel zitten.
    Eventueel nog een beetje op de juiste plaats verplaatsen.
  • Mocht je het leuk vinden, dan kun je met een fineliner en de Caviar Beads het ornamentje afmaken.
    De Caviar balletjes zijn heel erg klein. Met een klein beetje Gem Gel aan je penseel, kun je die heel gemakkelijk oppakken en er op de juiste plaats tussen leggen.
  • Zodra ze op de juiste plek hebt kun je ze uitharden in de lamp: 30 seconden in de Sun Light of twee minuten in de UV-lamp.
  • Na het uitharden zijn ze klaar en zitten de steentjes helemaal vast.

Zo! Dit blijft echt wekenlang mooi. Wil je de steentjes nog beter vast hebben? Dan kun je de strass steentjes ook in de topcoat leggen. Breng dan eerst de Gem Gel aan en doe er vervolgens topcoat omheen.

Swarovski-steentjes aanbrengen in Rubber Top

Wat heb je nodig?

Bekijk de tutorial nagel steentjes zetten met Rubber Top Gel:

Stap 1: Maak een ondergrond

Maak een ondergrond met een mooie gelpolish en hard deze 30 seconden uit in de Sun Light of 2 minuten in de UV-lamp. In de tutorial gebruiken wij Be Jeweled Gelpolish nummer 66, die is in één of twee lagen al dekkend.

Stap 2: Werk af met topcoat

Werk de nagel af met een topcoat. Werk je op een natuurlijke nagel, gebruik dan de Be Jeweled Base/Top; op de kunstnagel gebruiken we High Shine. Hard ook de High Shine Topcoat 30 seconden of 2 minuten uit.

Stap 3: Plaats de steentjes in de Rubber Top

Pak de Rubber Topcoat en Exclusive Line Dotting/Wax Tool. Het voordeel van de Dotting/Wax is dat je gemakkelijk een druppeltje topcoat kunt pakken om op de nagel aan te brengen, waarna je met de andere kant eenvoudig een Swarovski-steentje kunt oppakken en vastzetten. Plaats, afhankelijk van je design, een druppeltje Rubber Topcoat op de nagel en plaats vervolgens het steentje. Zorg dat de strass goed in het midden van de topcoat zit. Wij plaatsen naast het steentje nog enkele steentjes.

Stap 4: Hard je design uit

Ben je tevreden met je design? Hard de topcoat met steentjes dan 30 seconden in de Sun Light en/of 2 minuten in de UV. Na het uitharden is je ontwerp in ieder geval de komende weken good to go!

Nail Art Training volgen?

Zo! Dat waren ze: de verschillende technieken om een nail art steentje te zetten. Wil je je graag verder ontwikkelen als nagelstyliste? Bekijk dan eens onze opleidingen en workshops. In de perfectietraining, bijvoorbeeld; perfectioneer je in één dag al je technieken.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie