Crackle Polish Nail Art

Crackle Nail Polish is simpel, snel én geeft een waanzinnig leuk effect. Maar hoe gebruik je het? Ga aan de slag met deze stap-voor-stap tutorial!

Wat is crackle polish?

Crackle polish is een superleuk product, waar je hele mooie nail art mee kunt maken. Die crackle nail art ziet er moeilijk uit, maar is echt heel gemakkelijk in gebruik. 

Benodigdheden:

Bekijk hier alle benodigdheden > 

Crackle Nailpolish aanbrengen? Bekijk de tutorial:

Crackle Nail Art zetten

In de tutorial maken we twee verschillende tips, zodat je een idee krijgt wat voor leuks je ermee kunt doen.

Dit zijn de stappen:

  • Bereid de natuurlijke nagel eerst voor en zorg voor een ondergrond van gellak. In de tutorial gebruiken we Be Jeweled Gelpolish GP232. Dat is een mooie, lavendelkleurige pasteltint. Deze gellak is super dekkend, dus in een laagje is hij al hartstikke mooi.
  • Breng op de gellak een laagje Base en Top aan. Deze gel heeft een fijne structuur om als onderlaag te gebruiken. De crackle polish trekt namelijk open, afhankelijk van de hoeveelheid plaklaag eronder. Bij de Base en Top-gel doet hij dat perfect. Breng dus niet te weinig én niet te veel aan.
  • Hard vervolgens 60 seconden uit in de led-lamp.
  • Bij de volgende stap gebruik je Crackle Nail Polish. In de tutorial gebruiken we nummer 6. Dat is een hele mooie, paarse tint, wat met de lavendel ondergrond een supermooi effect geeft. Breng een dun laagje aan en leg de nagel dan in de lamp; zodat de crackle kan opentrekken door de warmte van de lamp. Bij de ene nagel breng je de crackle gelpolish over de hele nagel aan. Bij de tweede gebruik breng je maar een gedeelte aan.
  • Ook die crackle hard je uit in de lamp, zodat hij kan opentrekken tot het gewenste resultaat. Laat de crackle polish een of twee minuutjes in de LED-lamp. Je ziet hierna dat het is opengetrokken.
  • Lak de nagel die je geheel hebt gelakt met crackle nail polish af met de Next Topgel. Even uitharden en dan is deze nagel al helemaal klaar.
  • De tip waar je de crackle polish half op hebt gedaan, maken we nog eventjes extra leuk. Lak met de Base in een pen langs het randje van de crackle polish, zodat je een beetje natte base gel heb.
  • Nu pakken we de Pixie Glitter nummer 10 erbij. Deze mix van grove en fijne glitter leg je in de plaklaag. Je krijgt nu langs die crackle polish een mooi randje. Hard de nagel vervolgens uit in de lamp.
  • Nadat je de Pixie Glitter hebt uitgehard in de lamp, zitten ze mooi vast in de Base in een pen. Lak de nagel nu af met de Next Top Gel. Zoals je ziet, blijven ze op hun plek liggen en schuiven ze niet over de nagel; waardoor je een hele toffe glitterlijm langs die crackle polish hebt.
  • Na het uitharden is je Crackle Nail Art helemaal klaar.

Deel jouw design op Instagram en Facebook en vergeet ons niet te taggen. Wil je meer inspiratie op doen? Kijk dan gerust bij alle andere tutorials of bekijk onze workshops en cursussen.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie