Gellak aanbrengen

Gellak aanbrengen: een basistechniek die niet mag missen in je nagelsalon. De meeste salons bieden de Natural Nail Treatment aan, want dit is toch echt wel de meest ideale behandeling. Wil je zelf gel polish aanbrengen? We laten je stap-voor-stap zien hoe je dat doet.

Benodigdheden gellak zetten:

Tip! Heb je geen van deze nagelproducten in huis? Bekijk ons gellak starterspakket, dan heb je alle benodigdheden in één.  

Bekijk de stap-voor-stap tutorial:

Gellak aanbrengen: de stappen

Het aanbrengen van gellak is een secuur werkje. Zo doe je dat.

Voorbereiden van de natuurlijke nagels

We starten altijd met het netjes maken van de nagelriemen, dus duw de nagelriem wat naar achter en verwijder de dode huidcellen van de nagelplaat. Daarna vijl je de nagel iets in model en verwijder je de glans van de nagelplaat. Na het verwijderen van de glans is de natuurlijke nagel klaar om de behandeling uit te voeren en de gellak aan te brengen.

Rubber Base en gellak aanbrengen

  • Zorg ervoor dat deze nagelplaat altijd mooi stofvrij is en als eerste stap dehydrateren we de natuurlijke nagelplaat met de Magic Prep.
  • De nagel is dan volledig vet- en vuilvrij. Hierdoor hecht de rubber base gel goed op de natuurlijke nagel. Na het dehydrateren met de magic prep gebruiken we een hele dunne strijklaag rubber base gel. Met de Rubber Base versterk je de natuurlijke nagel en zorg je voor een goede hechting. Zorg ervoor dat je de hele nagelplaat voorziet van een mooie dunne strijklaag en dat je absoluut niet tegen de nagelriemen of de zijwallen aan werkt.
  • Na het aanbrengen van de rubber base hard je de nagel 60 seconden uit in de LED-lamp.
  • Na het aanbrengen van de rubber base gel en het uitharden daarvan, zijn we gereed om de gellak te plaatsen. Zet het penseeltje van de gellak rustig neer en schuif hem richting de nagelriemen. Let op: zet het penseel er net niet tegenaan, zodat je de gellak niet tegen de nagelriemen aanzet. Werk strak langs de zijwallen.
  • Seal nog even het vrije randje van de natuurlijke nagel, want zo voorkom je dat je tegen een wit gapend gat aankijkt. Voordat je de gellak uithardt, gebruik je nog even de absolute liner 2. Met dit penseel breng je de gellak nog even extra strak aan bij de nagelriem. Zo zorg je dat de klant nog net wat langer plezier heeft van haar behandeling en dat ze niet na een week al uitgroei heeft.
  • Hard de gellak vervolgens 60 seconden uit in de Sun Light.
  • Na het aanbrengen van de eerste laag gellak breng je nog een tweede, dunne laag aan, want dan wordt de nagel altijd net mooier vol van kleur. Het kan ook met één laag, de Be Jeweled Gelpolish is dekkend; maar een dunne tweede laag gellak is mooier. Breng dus nog een dun laagje gellak aan.
  • Tevreden? Dan mag de nagel in de lamp. Stel dat je nu nog een oneffenheid ziet of als je iets bent vergeten, dan kun je de nagel nu nog corrigeren met de Detailer, de Absolute Liner 2 of een Fine Liner; maar dat zou je eigenlijk al bij de eerste laag gellak moeten doen.
  • Na het uitharden van de kleur gelpolish is de nagel gereed om de topcoat te plaatsen. Met de topcoat zorg je dat de gellak nagel helemaal mooi egaal is. Breng de topcoat aan en seal de vrije rand.
  • Als je tevreden bent, mag de nagel in de lamp. Hard 60 seconden uit in de LED.
  • Na het uitharden van de topcoat is de gellak nagel klaar, maar we vijlen hem altijd na. Dat maakt de nagel extra mooi strak. Vijl je dan de gesealde rand weg? Vraag je je misschien af. Het vrije randje is inderdaad vrij; maar doordat je hem sealt, heb je wel hier een mooie dekking met de gellak.
  • Verzorg de nagel nu nog even met nagelriemolie en dan ben je helemaal gereed. In de tutorial gebruiken we de Dadi Oil, die zorgt ervoor dat de nagelplaat gezond en mooi verzorgd blijft. Zo kan je klant zeker drie weken de deur uit met een mooie verzorgde en gezonde nagel.

Gellak startpakket

Wil je aan de slag met gellak en mooie, strakke nagels lakken? Probeer dan eens het gellak startpakket en test de producten van Urban Nails. Je stelt zelf de benodigde nagelproducten samen én ontvangt dan je favoriete kleur Be Jeweled Gelpolish.

Gellak cursus volgen?

Wil je professioneel gellak aanbrengen en dit aanbieden in je salon? Bekijk dan eens de Gellak Cursus. In twee dagen leer je om gellak te zetten als een volleerd nagelstyliste en kun je de vaardigheden direct toepassen in je salon. Onder persoonlijke begeleiding leer je dan de juiste voorbehandeling van de nagels, vijltechniek en het aanbrengen en verantwoord verwijderen van de gelpolish en rubber base gel op natuurlijke nagels.

Opmerkingen (0)