Panterprint nagels maken

Hoe zet je die waanzinnige panterprint nagels met stempels en pigmenten? In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je deze stoere nageldesigns maakt.

Panterprint of tijgerprint?

Ga je voor tijgerprint of panterprint nagels of juist nagels met een zebra-motief? Hoe dan ook: we gebruiken de animal prints van de stempelplaten met pigmenten, waardoor heel veel verschillende opties en combinaties mogelijk zijn. Zo kun je alleen al met een zwarte folie polish - waar je goed mee kunt stempelen - een combinatie maken met groen en bruin. We leggen je de basisstappen uit, maar geven ook wat leuke voorbeelden om je te inspireren.

Benodigdheden Tijgerprint en Panterprint Nagels:

Bekijk de tutorial Panterprint Nagels:

De designs die we hieronder uitleggen, geven we een naam. De Panter Nagel is, bijvoorbeeld, nummer 6: het zesde design dat je op de foto ziet als je van links naar rechts kijkt. De Tijgerprint Nagel is nummer 3, het derde nageldesign van links. De zebra nagel vind je De ondergronden kun je het beste allemaal in één keer maken, dan kun je daarna verder met de andere lagen.

Onder deze foto staat de uitleg uitgeschreven. Aan de slag!

panterprint nagels, tijgerprint nagels en zebra motief

Panterprint nagels maken:

Witte, parelmoer nagels met panter print - design #6

Stap 1: Ondergrond maken met gellak

Allereerst maak je een ondergrond. Het is belangrijk om een gelpolish te kiezen die een plaklaag heeft om de pigmenten erin te verwerken. Voor het eerste idee - een groene, luipaardachtige print - kiezen we wit. Een mooie basis gellak (de GP01), maar deze is erg wit en effen of vlak van kleur.

Stap 2: Breng pigment aan over de nailpolish

Omdat de ondergrond erg effen van kleur is, breng je er nog een pigment over aan. Als je wit hebt, raden we je aan wit pigment te gebruiken met een gouden, parelmoerachtige gloed (P27). Met een fluffkwast breng je het poeder aan. Je krijgt gelijk een mooi effect. Zorg dat er niet te veel op zit, anders zit de hele nagel eronder.

Stap 3: Pigment aflakken met NeXt topgel

Na het aanbrengen van de pigment lak je het af met een NeXt top gel. Zo niet, dan plakt het pigmentpoeder overal. Je wilt hierbij dat het alleen op de plek van de stempels plakt. Hierdoor zorg je ervoor dat het een onderlaagje heeft zonder plaklaag. Het leuke is dat daarna dan alleen de pigmenten pakken op de plek waar de stempel zit. Deze harden we uit. Let op dat je hem lang genoeg uithardt zodat-ie helemaal plakvrij is. 60 seconden in de LED-lamp of twee minuutjes in de UV-lamp.

Stap 4: Schoonmaken

Wanneer je de lak aan de lucht laat drogen, kun je in de tussentijd de stempelplaat reinigen. Dat doe je altijd voor je gaat stempelen. We raden daarvoor de Stamping Plate Cleaner aan. Dat zorgt ervoor dat de stempel goed op te pakken is en dat de plaat mooi schoon is.Ook kun je het stempelkussen schoonmaken met de Wonder Wheel. Dat zorgt ervoor dat alle lakresten eraf zijn.

Stap 5: Nagel stempelen

Foil Polish aanbrengen op de stempelplaat, stempel erop zetten en stempel op nagel drukken. Als ondergrond voor de stempels gebruik je folie polish, bijvoorbeeld van Moyra, FP01. Die droogt aan de lucht maar hij heeft wel een plaklaagje waardoor het pigment erin blijft kleven. Breng de foil polish aan op het vakje met de juiste print. Zet de stempel erop, druk goed aan en breng de stempel dan aan over de nagel. Duw ook mooi naar links en rechts om met de rondingen van de nagel mee te gaan. Mist er daarna een stukje, stempel dan nog een keer op de stempelplaat met wat extra foil polish en stempel dat stukje voorzichtig nog een keer, zonder dat het dubbelt.

Stap 6: drogen en aflakken

Laat de folie polish gewoon aan de lucht drogen. Daarna kun je aflakken met de NeXt Top Gel en dan is is je eerste animal print nageldesign klaar.

Tijgerprint nagel maken 2:

Gouden ondergrond met tijgerstrepen - design #5

Stap 1: Gellak ondergrond maken

Gebruik voor de tweede animal print een witte ondergrond (GP01), met twee mooie bruintinten erop die je perfect in elkaar laat overlopen: pigment nr 8 en pigment nr 7. En eventueel kun je die ook nog combineren met pigment nr 3: een gouden pigment. Gebruik hiervan een klein beetje om het mooi in ombre te laten overlopen. Met de donkere kleur (7) kun je de nagel verder opvullen zodat je een mooi gevuld effect krijgt. Je kunt er natuurlijk ook andere kleuren polish onder doen, maar met wit vinden wij zelf dat je het mooiste effect creëert.

Stap 2: Pigment afsealen

Om te stempelen kun je kiezen voor zowel de matte top als de NeXt Top. Wat je fijn vindt.
Met de NeXt topgel zorg je ervoor dat het pigment mooi afgeseald is. En dan kun je er meteen overheen stempelen, zonder dat het pigment beschadigt. Dit hard je uit. Dan heb je de ondergrond.

Stap 3: stempelen 

Foil Polish aanbrengen op de stempelplaat, stempel erop zetten en stempel op nagel drukken. Hiervoor gebruiken we ook weer de zwarte polish FP01. Deze breng je aan op de helften van twee prints tegelijk, zodat je ze beide kunt gebruiken. Schoonmaken hoeft hierbij niet, omdat je toch dezelfde stamping polish gebruikt. Zet de stempel erop, druk goed aan en breng de stempel dan aan over de nagel. Duw ook mooi naar links en rechts om met de rondingen van de nagel mee te gaan.

Stap 4: Nagel drogen en Top Gel

Laat de stempels drogen aan de lucht. Hard de NeXt topgel die je daarna aanbrengt, uit met de UV-lamp of LED-lamp.

Slangen Print Nagels:

Wit met groene slangenprint nagels maken - design #4

Stap 1: Gellak ondergrond maken

Hier gebruik je ook weer een witte ondergrond met Be Jeweled Gelpolish GP01. Die lak je vast af met NeXt topgel, anders zit het pigmentpoeder overal. Je wilt dat het alleen op de plek van de stempels plakt. Je brengt hier eerst de stempel aan en daarna pas het pigment, dus vandaar dat je meteen af kunt lakken. Hard dit uit.

Stap 2: Foil Polish aanbrengen op de stempelplaat en nagel stempelen

Gebruik de zwarte foil polish FP01 en breng het aan over de stempelplaat, op het vakje waar je de slangenprint ziet. Zet de stempel erop, druk goed aan en breng de stempel dan aan over de nagel. Duw ook mooi naar links en rechts om met de rondingen van de nagel mee te gaan. Mist er daarna een stukje, stempel dan nog een keer op de stempelplaat met wat extra foil polish en stempel dat stukje voorzichtig nog een keer, zonder dat het dubbelt. Laat goed drogen.

Stap 3: Pigment aanbrengen

Gebruik pigment 31 en 17 voor de groene kleur van de print. Voor het inpoetsen heb je echt maar een heel klein beetje pigment nodig, anders zit straks de hele nagel eronder en dat willen we niet. Als het goed is, pak je alleen het pigment op de plek waar de folie polish zit (dus de plaklaag).

Stap 4: Drogen en topcoat

Droog de nagel aan de lucht en lak af met NeXt topgel (of de matte top).

Animal Print Nagel 4:

3 stroken - design #1

Stap 1: Ondergrond maken met gel polish

Voor dit print design maak je de ondergrond wit met gellak, en houd je alleen aan de rechterkant een stukje wit over. In het midden en aan de linkerkant breng je zometeen pigmenten aan. Aan de rechterkant kun je dus vast aflakken met NeXt topgel, want daar hoeft het pigment niet meer aan te plakken. Voor de mooie gekleurde ondergrond (aan de rechterkant van de nagel) gebruik je pigment 3 en 7. Op de bovenste helft het donkere pigment (3), en aan de onderkant de lichtere kleur (8). Als het goed is, plakt-ie alleen op het gedeelte waar nog de gelpolish in zit. Het rechtergedeelte blijft mooi wit. Lak af met de NeXt top gel en hard uit, want als we gaan stempelen op het pigment, dan is het wel fijn als er een laagje top tussen zit. En dat kan natuurlijk ook met de matte top, wat je fijn vindt.

Stap 2: Foil Polish aanbrengen op de stempelplaat en stempelen

Na het uitharden van de top coats kun je de stempel gaan aanbrengen. Breng de stamping polish aan (of stamping gel polish, want we gaan geen pigmenten inpoetsen) op de smalle stroken met prints, die in een kader staan. Wij gebruiken hiervoor de zwarte, FP01. Zie je die perfecte mooie lijn? Nog heel even aan de lucht laten drogen en dan kunnen we de spidergel aanbrengen.

Stap 3: Spider Gel aanbrengen

Uiteraard kan dit met iedere gewenste kleur spidergel, maar wij vinden het mooi om het met de metallic gouden te doen. Ook de spidergel harden we eventjes uit. Die moet 1 minuut in de LED-lamp of twee minuten in de UV-lamp.

Stap 4: Topcoat aanbrengen

En even laten uitharden in de lamp.

Klaar is je panterprint, tijgerprint en slangenprint nagel! Dezelfde technieken kun je ook toepassen voor een zebraprint of luipaard nagel.

Zoals je ziet: heel veel mogelijke designs met 1 leuke stempelplaat en een aantal pigmentjes. Dus hoe je ze ook combineert; je krijgt er een leuk resultaat mee. We zijn benieuwd wat je gaat maken! Deel gerust de resultaten door @nagelinkoop.nl te taggen in je post op social media zodat we kunnen delen of reposten. Wat zijn jouw resultaten?

Stempelen als een professional? Volg een nail art workshop!

Heb je meer vragen over deze techniek? Stel ze gerust in de chat op de website, of mail ons. Of volg één van onze nail art workshops, waarin we aan de slag gaan met diverse nail designtechnieken naar keuze. Vergeet je ook vooral niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief: dan houden we je op de hoogte bij nieuwe tutorials. 

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie