Nagelbenodigdheden: wat heb je nodig als startende nagelstylist?

Wat heb je nodig om te starten als nagelstylist? Dit zijn de meest belangrijke nagelbenodigdheden!

Een keuze maken uit alle nagelproducten is een behoorlijke opgave. Wat moet je als eerste aankopen? Wat is belangrijk? Waar moet je over nadenken? Regelmatig krijgen we vragen van beginnende nagelstylisten. Wij helpen je graag op weg. Dit zijn, wat ons betreft, de musthaves en aandachtspunten voor iedere startende nagelsalon.

Bekijk de tutorial over alle nagel benodigdheden:

Wat heb je nodig als beginnende nagelsalon?

1. Desinfectie

Allereerst is het heel belangrijk om na te denken over je desinfectie-systeem. Vaak worden tools op iedere klant gebruikt en niet schoonmaken is absoluut niet verantwoord. Stel je voor dat iemand een wondje, schimmel of een bacterie-infectie heeft? Dan is het heel belangrijk dat je überhaupt goed aan je desinfectie hebt gedacht.

Zelf werken wij met Barbicide, dat is een heel fijn product wat je gewoon gemakkelijk kunt toepassen in de salon. Deze vloeistof meng je 1 op 16 in een dompelaar (één deel Barbicide en zestien delen water). Daarna doe je alle manicure-tools erin, die je wilt desinfecteren. Laat het even tien minuten staan. Na 10 minuten kun je de tools eruit halen, afspoelen, afdrogen en gebruiken voor de volgende klant.

Een handig systeem, wat je ook gewoon gemakkelijk kunt toepassen; maar nogmaals, desinfectie wordt heel gauw vergeten en dat is iets wat super belangrijk is in de salon.

2. LED-Lamp

Als we dan bij de elektrische apparaten komen, dat is het natuurlijk het belangrijkst dat je in ieder geval een goede lamp hebt. Denk daarbij ook vooral aan de wattage. Wij gebruiken zelf in de nagelsalon de Sun Light van Urban Nails. Dat is een LED- lamp die geschikt is om alle nagelproducten uit te harden. Voordeel van deze lamp is dat je de lampjes nooit hoeft te vervangen, dus dat je echt heel veel branduren hebt; voordat je een nieuwe lamp zou moeten aanschaffen. En je kunt dus alle producten in een hele korte tijd uitharden. Voordeel is ook dat er een timer op zit en je kunt die knopjes makkelijk bedienen. Je bent er tot slot zeker van dat je klanten nooit zullen terugkomen met, bijvoorbeeld, doffe nagels.

3. De voorbereiding van de nagels

De volgende stap is de voorbereiding van de nagels: welke voorbehandeling gebruik je? We gebruiken zelf een voorbehandeling dat je op ieder systeem kunt toepassen. Allereerst behandelen we de nagels voor met een beetje Magic Prep. Dat is een hele fijne vloeistof, waar je de nagels mee kunt schoonmaken, dehydrateren, waardoor het product goed hecht. We brengen dat aan met een celstof pepper. Het is belangrijk om de celstof peppers van een goede, dikke kwaliteit te kiezen, zodat ze niet pluizen tijdens je behandeling. Daarna gebruiken wij de Rubber Basecoat. Dat is een standaard basecoat, die je zowel onder de gel, acryl als acrylgel kunt toepassen. De Rubber Base is ook een hele fijne basis voor gellak én BIAB is momenteel razend populair.

4. Topcoats: afwerking van je nagels

Heb je de behandeling afgerond, dan is het belangrijk om na te denken over de afwerking van je kunstnagels en gellak. Kies daarbij voor een top coat, die je gemakkelijk kunt toepassen. Zelf gebruiken wij twee verschillende top coats, die je kunt gebruiken op de natuurlijke nagel én op de kunstnagel. Het is handig dat ze lekker flexibel zijn, zodat je daar tijdens de behandeling verder niet over na hoeft te denken.

  1. De Base en Topcoat is, vooral in de zomer, heel fijn; omdat die verkleuring tegen gaat. De Base en Top laat ook een plaklaagje achter. Door dat plaklaagje kun je gemakkelijk met glitters en andere leuke nail art werken.
  2. Onze andere favoriet is de Next Top. Dit is een topcoat zonder plaklaag. De Next Top gebruiken we vooral op lichte kleurtjes om verkleuring door vuil tegen te gaan.

Met die twee samen heb je gewoon een fantastisch product om op iedere nagel toe te passen.

5. Manicure Tools

Dan komen we op de tools. Het is goed om daarover na te denken, want goede tools zijn de basis voor jouw behandelingen. Het is belangrijk dat je manicure tools van stainless steel zijn, zodat je ze gemakkelijk kunt desinfecteren in het desinfectiesysteem. Dat maakt je behandelingen makkelijker uitvoerbaar.

6. Nail art glitter

Er is ook heel erg veel keuze op het gebied van nail art, glitters en nog veel meer. Als je wilt experimenteren met nail art, begin dan met glitter. Die kun je heel erg makkelijk toepassen. Als je het lastig vindt om een keuze te maken, kijk dan naar de meest gekozen gelpolish kleuren en kies daar mooie glitters bij. Neem, bijvoorbeeld, een mooie gouden, zilveren en rode glitter en wat blauwtinten.

Ook de Glitter Dust GD45 en GD10 zijn leuke aanraders. Dat zijn twee glitter dust, die je heel gemakkelijk in de plaklaag kunt poetsen; wat een leuk mermaid effect geeft. De GD45 en GD10 kun je heel mooi op alle lichte tinten, nude-tinten en pastelkleuren gebruiken.

7. Nagel Tips

Ook belangrijk om dan die leuke nailart en kleurtjes te laten zien zijn je tips.
Welke stalen koop je? Ik vind zelf korte stalen fijn, omdat ze niet zo kletteren. Ook blijven ze mooi bij elkaar, waardoor de klant gemakkelijk kan kijken wat ze graag wil kiezen.

8. Nagel Vijlen

Ook belangrijk om goed over na te denken: je vijlen. Kies vijlen die lekker in de hand liggen. Onze voorkeur gaat uit naar de moon vijl, want door de ronde kant kun je gemakkelijk langs de nagelriemen vijlen en met de rechte kant kun je heel gemakkelijk de nagel in vorm vijlen. Denk daarbij ook aan de juiste grits. In ons assortiment vind je vier verschillende soorten. Kies dus echt een passende vijl bij jouw systeem. Werk je alleen met gellak? Gebruik dan alleen de zachtere vijlen. Zet je kunstnagels? Kies voor de grovere vijlen. Hier vind je meer uitleg over de verschillende vijlen en grits en ons hele assortiment.

Test je favoriet en koop een startpakket

Ik wens je heel veel succes bij het maken van jouw keuzes, want er is zo enorm veel. Mocht je het lastig vinden om een productlijn samen te stellen, dan hebben wij ook hele handige startpakketten. Daar zit alle benodigdheden van begin tot eind in om acrylnagels, gelnagels of gellak te zetten. Dit is gemakkelijk, zodat je niet zelf alles bij elkaar hoeft te zoeken. Je krijgt alles  kant-en-klaar thuis krijgt aangeleverd. Zo kun je naar hartenlust uitproberen en je favoriete systeem en nagelproducten kiezen. 

Bekijk het startpakket voor gelnagelsacrylnagels en gellak starterspakket

Hulp nodig? Bekijk ook eens onze tips voor het starten van een nagelsalon én onze tips voor de inrichting van je nagelstudio. Kom je er niet uit? Laat het gerust weten of kom gezellig langs, dan helpen we je graag verder.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie