Acrylnagels met glitter nail art

Wil je acrylnagels met glitter nail art maken? Bekijk deze stap-voor-stap tutorial. Voor een mooie, lange nagel met een fading glitter gebruiken we acryl en acryl glitters.

Bekijk de tutorial acrylnagels met glitter nail art zetten:

Benodigdheden:

Zo maak je chique acrylnagels met glitter overloop:

Stap 1: Dun vijlen

Heb je een verlengde nagel, zorg dan dat je deze eerst dun vijlt.

Stap 2: Schoonmaken

Allereerst beginnen we met de Magic Prep. Met de Magic Prep maken we de nagelplaat schoon. Daardoor hecht het product goed op de natuurlijke nagel.

Stap 3: Ultrabond aanbrengen voor een plaklaag

Na het schoonmaken met de prep gebruik je Ultrabond. Ultrabond is een dunne, waterige vloeistof die ervoor zorgt dat er een dubbelzijdig plakbandlaagje ontstaat op de natuurlijke nagel en daardoor hecht het product goed.

Stap 4: Glitters aanbrengen

De glitter die ik hiervoor gebruik komt uit de Glitter Acryl in a Box: een leuke set met meerdere kleuren glitters. Het handige van die leuke boxjes is dat er van alles in zit. De combinaties zijn oneindig. Deze zijn kant-en-klaar. Heel vaak krijgen we de vraag of deze nog gemixt moeten worden maar als het een gekleurde acryl poeder is, dan is deze ook kant-en-klaar voor gebruik. Nu maak ik het penseel vochtig met de vloeistof en ik pak een bolletje met color acryl glitter. Officieel is het color acryl, maar het zit vol met glitters. Die breng ik aan op de nagel. Zorg ervoor dat de vrije rand volledig bedekt is. Naar boven toe laat je het mooi uitlopen zodat je een heel leuk glitter fading effect krijgt. En zo heb je al een hele leuke nagel gecreëerd. Laat dit drogen. Zet de Clear Acryl eroverheen zodat deze de nagel volledig en mooi opvult.

Stap 5: Nagels verlengen

Voor het verlengen gebruik ik een sjabloon. Deze gebruik ik speciaal voor acryl. Het allerbelangrijkste is dat je vooraf de oortjes goed op elkaar plakt zodat het sjabloon makkelijk geplaatst kan worden. Deze hoeft ook heel weinig geknipt te worden. Is het sjabloon toch iets te breed, dan knip je het een beetje bij tot de juiste breedte zodat deze goed aan kan sluiten. Na het plaatsen van het sjabloon gebruik ik de Clear Acryl om een hele mooie dunne clear extension te creëren. Die gebruiken we als onderlaag onder de Color Acryl. Het voordeel is dat als je daarna een andere kleur wilt plaatsen, je de onderlaag niet ziet en het maakt de nagel mooi sterk. We creëren dus een hele dunne clear extension

Stap 6: Glitters aanbrengen

Na het laten uitharden gebruik je de glitter acryl om de glitter fading te creëren. Hier zorg je ervoor dat de vrije rand helemaal mooi dekkend is. En daarna laat je deze mooi uitlopen richting de nagelriemen. Niet tot aan de nagelriemen, maar wel naar boven. Als het nodig is kun je er een klein beetje glitter bij pakken, want de producten versmelten allemaal mooi met elkaar.

Stap 7: Opvullen met Clear Acryl

Na het plaatsen van de glitter vullen we de nagel op met de Clear. Deze plaats je op de plaats van de bolling. Zorg ervoor dat dit heel mooi dun bij de nagelriemen afloopt en dat het de glitters helemaal volledig opvult. Hiermee creëren we de bolling. En ook de verlengde kunstnagel vullen we op met de Clear Acryl. Heb je nog niet voldoende aan één bol, dan kun je nog een tweede bolletje gebruiken. Laat de acryl aan de lucht drogen om het uit te harden. Na het uitharden klinkt er een wat harder geluid, alsof het van kunststof is. Dan weet je dat het gereed is om te veilen. Meestal doe je natuurlijk meerdere nagels tegelijk. Tegen de tijd dat je de laatste klaar hebt, is de eerste zeker alweer droog.

Stap 8: Vijlen

Allereerst vijlen we de form en de low arch. Bovenaan zorg je dat deze mooi bij de nagelriem aansluit. Vervolgens zorg je dat deze mooi egaal is, want je kunt natuurlijk altijd wat oneffenheden hebben. Acryl kun je nooit in één keer perfect plaatsen, dus je moet het altijd nog even navijlen. Vijl eerst de nagel in het juiste model. Met een verlengde nagel moet je iets meer moeite doen om het in model te vijlen. Vijl de lower arch, de nagelriemen, de zijwallen, en de apex bovenop. Zorg ervoor dat deze mooi, egaal en strak is. Als het nodig is, kun je ook eventueel terug naar het vijlen van het sjabloon.

Stap 9: Navijlen met een buffer

Met een buffer haal je de vijlkrasjes weg en wordt de nagel mooi glanzend en zacht. Zijn de vijlkrasjes weg, dan is het klaar voor de topcoat.

Stop 10: Topcoat aanbrengen

Met de top coat zie je dat alle glitters weer mooi naar boven komen. Uiteraard moet je de nagels eerst ook even goed stofvrij maken, zodat de topcoat mooi glad wordt. Maak de nagels altijd nog even schoon met de Magic prep, zodat ook de stofjes uit de nagelriemen weg zijn. Na het schoonmaken met de prep breng je de NeXt Top Gel aan. De NeXt Top Gel is een hele mooie glanzende top die ervoor zorgt dat de glans ook wekenlang mooi blijft. Het fijne hiervan is dat het geen vuil aanneemt, dus verkleuring kun je hiermee voorkomen. Het blijft mooi helder.Het is ook belangrijk om de top coat heel mooi egaal aan te brengen, zodat de nagels echt mooi strak worden.

Deze harden we 60 seconden uit in de lamp en dan is je nagel helemaal klaar!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie