Vanwege vakantie zijn er van 14 augustus tot 1 september andere verwerking- & openingstijden van toepassing.

BIAB Treatment: zo doe je dat

Hoe zet je BIAB Nagels en geef je een BIAB Treatment? Wij laten het stap voor stap zien.

Wat is een BIAB Treatment?

BIAB staat voor Builder In A Bottle. Deze behandeling is bedoeld voor de natuurlijke nagels. Tegenwoordig hebben we namelijk zoveel mooie producten, waarmee je de natuurlijke nagel goed kunt versterken; dat je eigenlijk geen kunstnagel meer nodig hebt. De BIAB treatment is eigenlijk een vervanger van de kunstnagel. Tenzij je natuurlijk een verlenging wilt, natuurlijk. Dan gaan we nog altijd voor een kunstnagel.

Met BIAB treatments kun je dus hele mooie verstevigde nagels maken. Dat heet een BIAB behandeling. BIAB staat voor Builder In A Bottle, maar bij Nagelinkoop.nl noemen we het ook wel een RIAB Treatment: Rubber In A Bottle. Hoe dan ook: het gaat om een verstevigende, opbouwende gel voor op de natuurlijke nagels.

Benodigdheden BIAB Treatment:

Bekijk de BIAB treatment tutorial:

BIAB Treatment Nails voorbereiden

Bij het aanbrengen van de BIAB behandeling gaan we er vanuit dat je de natuurlijke nagels helemaal netjes hebt voorbereid. Dat betekent dat je de nagelriemen naar achteren hebt geduwd, de nagels korter hebt gevijld en de glans hebt verwijderd.

Vervolgens maken we de nagel schoon met Magic Prep. Deze prep onttrekt tijdelijk het vocht uit de natuurlijke nagel, wat zorgt dat het product goed hecht. Daarna werken we met de Rubber Base Gel. Dat is een wat dikkere base coat, waarmee je heel gemakkelijk een kleine bolling kunt creëren. (De befaamde BIAB Treatment.)

Pak met het kwastje een klein beetje product en maak een kleine strijklaag op de natuurlijke nagel. Zorg ervoor dat je net niet tegen de nagelriemen aankomt. Deze dunne strijklaag zorgt ervoor dat zometeen het product goed zal hechten. Vaak krijgen we ook de vraag: heb je dan geen primer nodig? Maar de Rubber Base is een primer én base coat in één. Hard de eerste dunne strijklaag uit in de LED-lamp (30 seconden) of 2 minuten in de UV-lamp.

BIAB Treatment: de behandeling

Na het aanbrengen van de strijklaag en het uitharden brengen we een bolletje Rubber Base aan. Gebruik vervolgens een paint-penseel om het in model te brengen. Met dit penseel kun je heel gedetailleerd werken en het product goed verdelen.

Werk je met het kwastje uit de fles, dan zul je merken dat je heel veel product meeneemt en het moeilijker is om te verdelen. Zoals je in de video ziet, heeft de Rubber Base Milky Pink een hele mooie natuurlijke kleur. Hierdoor heb je eigenlijk je base coat, je versteviging en je kleur in een. Zorg ervoor dat het product bij de nagelriemen mooi aansluit, zodat overal de kleur ook goed zit. Check na het aanbrengen of de Rubber Base overal mooi egaal is. Zo niet, dan kun je dat eventueel nog een beetje corrigeren.

BIAB Treatment aflakken

Het enige wat je hierna nog hoeft te doen, is de top coat aan te brengen. Dus na het aanbrengen van de BIAB-behandeling, dan gebruiken we de top coat. Wil je dit niet en wil je liever een andere kleur, dan kun je hier natuurlijk ook de gellak overheen plaatsen en dan pas de topcoat.

Op de andere nagels in de tutorial zit een mooie oranje gellak. De BIAB-nagel kun je dus ook overlakken met diezelfde mooie, oranje kleur gel polish en vervolgens de top coat aan te brengen.

Wij gebruiken, na het aanbrengen van de BIAB, de top coat. Bij ons is de next top gel favoriet. Deze topcoat zorgt dat het vuil goed tegen wordt gehouden en dat de lichte kleur dus ook mooi licht blijft. Na het aanbrengen van de top coat gaat de nagel ook in de lamp.

Hard de Next Top Gel één minuut uit in de LED-lamp en twee minuten in de UV-lamp.

Je behandeling is nu klaar. Het voordeel van de BIAB Treatment is dat de klant even vooruit kunt. Combineer je de behandeling met een e-manicure, dan lak je strakker tegen de nagelriem aan en heeft je klant nog langer plezier van haar nagels.

Met de BIAB-behandeling boor je echt een hele nieuwe doelgroep aan. Het voordeel is dat klanten met zwakkere nagels door deze behandeling niet direct een kunstnagel nodig hebben. Dus je kunt nu ook de klant helpen, die zwakke nagels heeft en waarbij alleen gelpolish niet voldoende is.

BIAB Starter Kit

Ben je benieuwd wat BIAB behandeling voor jouw salon kan betekenen? Probeer dan de BIAB Start Kit en test het zelf. De hechting is super en je klant heeft wekenlang een mooie verzorgde nagel.

BIAB Treatment Cursus

Wil je BIAB Treatments aanbieden, maar wil je zeker zijn dat je de behandeling goed beheerst? Volg op je eigen tempo onze BIAB Treatment Cursus online en ga aan de slag onder persoonlijke begeleiding. Mooi meegenomen: we laten je direct zien hoe je in je BIAB-behandeling ook de manicure professioneel toepast.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie