Builder Gel aanbrengen

Hoe kun je builder gel aanbrengen en zet je een nagel met building gel? In deze tutorial laten we je stap voor stap zien hoe je builder gel aanbrengt en een nagel verlengt.

Bekijk de tutorial Builder Gel aanbrengen:

Benodigdheden voor het aanbrengen van Builder Gel:

In deze video werken we met Fiber Gel. Deze builder gel is heel prettig om mee te werken, omdat hij door de kleine fiber deeltjes heel stevig is. Je hebt dus niet zo’n grote kans dat hij uitloopt in de nagelriemen. Enfin, dit heb je nodig voor het aanbrengen van builder gel:

  • Fiber Gel Cover
  • Magic Prep
  • Rubber Basecoat
  • Sjablonen
  • Gelpenseel Oval 8
  • Sun Light
  • Moonvijl 150 gritt
  • Buffervijl 180/220
  • Next Top Gel

Builder Gel aanbrengen in 25 stappen:

Hebben we alles? Top! Volg nu de volgende stappen om de nagel te verlengen building gel.

  1. Bereid de nagelriemen netjes voor.
  2. Vijl de nagel kort, zodat het sjabloon uiteindelijk goed aansluit.
  3. Verwijder voorzichtig de glans van de natuurlijke nagel. Zodat het product direct goed, zonder lifting, hecht op de natuurlijke nagel.
  4. Verwijder het stof van de nagelplaat met een stofborstel en dehydrateer de natuurlijke nagelplaat met de Magic Prep.
  5. Na het schoonmaken met de Magic Prep, gebruik je de Rubber Basecoat. De Rubber Base is een primer en een basecoat in één, dus je hebt geen bonder of primer meer nodig voordat je de base aanbrengt. Als basecoat breng ik een hele dunne laag aan, maar met de Rubber Base kun je nog veel en veel meer. (Nieuwsgierig? Kijk dan één van onze andere tutorials.)
  6. Hard de Rubber Base 30 seconden uit in de LED-lamp.
  7. Na het uitharden van de Rubber Basecoat is je nagel goed voorbereid en heb je ook echt de allerbeste hechting. Dus hoef je niet bang te zijn dat het product ooit gaat liften.
  8. Pak het sjabloon erbij. In de video gebruiken we het gewone sjabloon. Let erop dat je dun werkt, omdat het geen doorzichtig sjabloon is. Dan voorkom je dat de cover nat blijft en je het sjabloon blijft zien. Je kunt ook met de gel sjablonen werken: net wat je prettig vindt.
  9. Breng het sjabloon recht aan. In de video zie je dat hij nog niet naadloos aansluit, dus daar knippen we hem in de hoeken iets ronder. Door de makkelijke kniplijntjes kun je heel makkelijk bij knippen, tot het perfect past. Zorg ervoor dat het sjabloon goed aansluit en dat hij niet te ver naar beneden staat.
  10. Dan is het tijd voor de nagelverlenging. De fiber gel heeft een hele mooie naturel kleur, die wat ons betreft perfect is voor het verlengen van een nagel. Met de cover heb je namelijk direct een mooie, dekkende nagel; waar de fiber gel clear doorschijnend blijft. Je moet dan meer moeite doen om de nagel met gellak dekkend te krijgen.
  11. Pak met je penseel een kleine hoeveelheid fiber gel uit de pot, breng het aan op de nagel en maak met een draaiende beweging de verlenging. Trek de gel ook iets over de natuurlijke nagel heen, zodat het als het ware een tip wordt. 

    Het penseel dat we in de video gebruiken, is de Oval 8. Werk je liever met een kleiner penseel, zoals de Oval 6 of 4 dan kan dat natuurlijk ook.
  12. Hard de builder gel 1 minuut uit in de Sun Light (of twee minuten in een UV-lamp).
  13. Breng na het uitharden een tweede laag fiber gel aan. Vul daarmee de nagel verder op en zorg voor de bolling. Verdeel het product met zwevende bewegingen naar de nagelriemen en zijwallen. Let erop dat je de randjes niet raakt. Trek de fiber gel uiteindelijk over de nagel heen.
  14. Draai de hand eventueel even om, zodat je een goede bolling hebt.
  15. Hard de fiber gel in 1 minuut uit in de LED-lamp (en twee minuten in de UV).
  16. Na het uitharden is de nagel volledig uitgehard en klaar. Verwijder het sjabloon en hard de nagel voor de zekerheid ook aan de onderkant uit. Dat is nu nodig, omdat het sjabloon eigenlijk voor acryl en standaard gel is. Het voordeel van deze kartonnen sjablonen is dat ze wat steviger zijn. Dat maakt het makkelijker om het sjabloon in model te maken en aan te sluiten op de nagel. Wanneer je met witte gel werkt, is het aan te raden om gel sjablonen te gebruiken. Die zijn transparant en dan hardt de gel direct al uit.
  17. Verwijder na het uitharden de plaklaag met de Magic Prep. Dit kan natuurlijk ook met een cleanser, maar hier geven we de voorkeur aan de prep; omdat je dan maar één vloeistof nodig hebt op de nageltafel. Met deze prep kun je namelijk de nagels voorbereiden, de plaklaag verwijderen én het stof verwijderen.
  18. Na het verwijderen van de plaklaag is de nagel klaar om te vijlen. Vijl allereerst de vrije rand in het gewenste model.
  19. Vijl vervolgens de lower arch tot de juiste hoogte. Zorg ervoor dat hij mooi aansluit op de zijwallen.
  20. Start daarna met het vijlen van de vorm. De fiber gel is een zacht product, dus je vijlt het met de 150 gritt-vijl heel gemakkelijk in vorm. Als het nodig is, kun je de vorm opnieuw een beetje bijwerken.
  21. Verwijder na het vijlen de stof met de stofborstel.
  22. De nagel is nu klaar om af te lakken met een kleurtje of met een topcoat. De nagel in de video is nagevijld met een 150 gritt-vijl, wat perfect is als je hem af wilt werken met gellak. De nagel is dan niet te glad, wat ervoor zorgt dat de gel polish niet chipt. Als je de nagel direct aflakt met topcoat, moet de nagel wel mooi egaal zijn. Wil je dus liever een mooie, naturel nagel houden? Vijl de nagel dan na met de buffer (180/220) en haal zo de krasjes weg.
  23. Maak, na het bufferen, de nagel schoon met de Magic Prep.
  24. Lak de nagel af met de Next Top Gel. Deze top coat is heel erg fijn voor lichte kleuren, want hij stoot vuil af.
  25. Hard de Next Top 60 seconden uit in de LED-lamp. Na het uitharden is de nagel klaar.

Builder Gel testen?

Wil je onze builder gel uitproberen en de fiber gel testen? Kijk dan eens naar onze Fiber Gel Startpakketten of schrijf je in voor de Perfectieles, waarbij je als nagelstyliste je skills in het zetten van gelnagels in één les perfectioneert.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie