Gellak zetten: hoe bereid je de natuurlijke nagel voor?

Gellak zetten: hoe bereid je de natuurlijke nagel voor?

Hoe zet je gelnagels en zorg je ervoor dat de gellak lang én mooi blijft zitten? Een goede voorbereiding is het halve werk! Zo bereid je de natuurlijke nagel voor.

Bekijk de tutorial:Desinfecteer, voordat je begint, de handen met een beetje Handenhygiëne van Barbicide.

Dode huidcellen verwijderen van de nagelplaat

Verwijder vervolgens met de Cuticle Pusher de dode huidcellen bij de nagelriemen, duw de nagelriemen naar achter en verwijder het stof. Dit is heel belangrijk om de gelpolish netjes aan te brengen, waarbij het snel in de nagelriemen loopt én sneller loslaat. Zodra er contact is geweest met de huid, merk je dat er snel lucht begint te vormen.

Haal met de Cuticle Clean Flame, een heel klein rond bitje, de resterende dode huidcellen van de nagelplaat; wat je niet met de Cuticle Pusher los krijgt. Zet de frees niet te hoog. De Clean Flame wordt niet alleen gebruikt voor de handen, maar ook vaak bij de voeten. De voeten worden vaak vergeten en je merkt dat de nagelriemen dan onverzorgd zijn en dat het lastig is om de gelpolish aan te brengen. Met dit freesbitje krijg je alles netjes weg, ook vanuit de hoeken. Dus alle dode huidcellen op de nagelplaat halen we hiermee gemakkelijk weg. De klant voelt er niets van en je beschadigt, wanneer je het goed doet, de nagelplaat niet. Duw dus niet te hard, maar ga er met het freesbitje zachtjes overheen.

Vijl de nagels in model en verwijder de glanslaag

Vijl de nagel in model met de 180-gritt vijl. Maak alle nagels even lang en mooi rond, door de hoekjes eraf te halen. Wanneer je de nagels in model hebt gevijld, is het voor de hechting van de gellak belangrijk om de glanslaag te verwijderen. Ga dus met de vijl ook zachtjes over de nagelplaat, maar let op dat je de nagels niet dun vijlt of diepe krassen maakt. Licht de glans verwijderen is meer dan voldoende.

Breng prep en primer aan

Haal met een borstel het stof van de nagels en maak ze stofvrij. Dehydrateer vervolgens de nagels met de Magic Prep. De Magic Prep onttrekt het vocht tijdelijk uit de nagelplaat, waardoor het product goed hecht op de natuurlijke nagels. Je kunt deze prep voor zowel de natuurlijke nagel als de kunstnagel gebruiken, dus wij gebruiken voor ieder product in de voorbereiding Magic Prep. Als er door het vijlen nog kleine karteltjes aan de nagels zitten, halen we die er ook netjes af. Na de Magic Prep gebruiken we de Ultrabond Primer. De ultrabond zorgt voor een dubbelzijdig plaklaagje tussen de natuurlijke nagel en de gellak. Breng niet te veel aan, een klein beetje primer is meer dan voldoende, en zorg ervoor dat de ultrabond niet in de nagelriemen loopt. Wanneer je te veel primer gebruikt, zul je merken dat er snel lifting ontstaat.

Rubber Base Gel

Na het aanbrengen van de Ultrabond, gebruik ik de Rubber Base. De Rubber Base Gel kun je als basecoat gebruiken onder zowel de builder gel, fiber gel, eventueel onder de neXt Gel, maar dus ook onder de gelpolish.

Het voordeel van de Rubber Base is dat hij heel goed hecht. Deze base heeft een viscositeit, waardoor je er gemakkelijk een bolling op de natuurlijke nagelplaat mee maakt.

Kunstnagels overbodig maken

De collectie van Be Jeweled is heel compleet, met meerdere base- en topcoats. Een minder gezonde nagel kun je eenvoudig versterken met een basecoat als de Rubber Base en zodoende de kunstnagel overbodig maken.

Rubber Base aanbrengen

Breng eerst een heel dun strijklaagje Rubber Base Gel aan met oog op de hechting. Op sterke nagels kun je daar dan direct de color gellak op plaatsen. Maar als het nodig is, kun je een tweede strijklaagje basegel aanbrengen om de nagels te versterken en een bolling te maken. Seal de vrije rand goed af, want zo blijft het product goed zitten - ook op zwakkere nagels. Lak niet te dik voor een betere hechting. Hard de Rubber Base Gel tot slot dertig seconden uit in LED (Sun Light) of twee minuten in een UV-lamp.

Klaar met beschreven stappen? Lees verder en ga aan de slag met het zetten van jouw gelnagels, inclusief French Manicure met gellak
 

31 juli 2018