Nagellakken

Wil jij nagellakken met een mooie gel look? In deze tutorial geven we wat ideeën hoe je met de snel drogende nagellak van Moyra in een toffe set aanbrengt.

Nagellak met gel look

Nagellak is een nieuw product in ons assortiment nagelproducten! Hoewel we als nagelstylisten vrijwel altijd met gellak werken, is de Moyra Gel Look Nagellak ideaal om in je salon te verkopen aan klanten die zelf aan de slag willen met nagellakken of die geen kleur kunnen kiezen. Je kunt dan een eenvoudige basisset kunstnagels zetten of een basisnagel versteviging met Rubber Base. De klanten hebben dan wel de verzorging en versteviging die ze gewend zijn, maar kunnen wel eenvoudig om de zoveel dagen de kleuren op hun nagels vervangen.

De nagellakken van Moyra drogen heel snel, zijn dekkend en eenvoudig egaal aan te brengen. Het grote verschil tussen Moyra en andere nagellakken is, in onze opinie, dat deze geen strepen trekt; maar dat ze echt mooi gladstrijken. In de video zie je dat op de stalen die we gelakt hebben. De nagellak heeft ook een echte gel look. Zoals je in het voorbeeld ziet, is de nagellak dekkend, egaal en mooi glad doordat we hem aflakken met de speciale topcoat.

Nog een pluspunt is de brede kwast. De nagellak strijkt heel makkelijk, doordat het kwastje iets breder is. Zo kun je bij de nagelriemen heel netjes lakken en trekt de lak direct egaal. De nagellak heet dus gel look, maar verwar het niet met een gellak; want het is echt een nagellak. Hij droogt aan de lucht en je kunt hem er heel makkelijk afhalen met remover.

Gel Nagellak aanbrengen

In de tutorial werken we met drie kleuren nagellak, die de persoonlijke voorkeur hebben. Er zijn echter 127 kleuren nagellak in het assortiment, dus de keuze is reuze!

Benodigdheden:

Bekijk de tutorial Nagellak Gel aanbrengen:

Tip: bij een hooggepigmenteerde kleur nagellak, rood, bijvoorbeeld is het verstandig om een laagje transparante basecoat eronder te zetten. Zo voorkom je dat de kleur in de nagel trekt. De nagel heeft nu een mooie, natuurlijke kleur. Wanneer je met rood erop zou lakken en het er over een tijdje af haalt, dan verkleurt de nagel en wordt deze geel.

Nagellakken. De stappen:

  1. Breng een laagje basecoat aan onder de nagel waar je de donkere nagellak plaatst. Zo voorkom je dat de donkere kleur in de nagelplaat trekt;
  2. Wacht even tot de Basecoat is gedroogd en breng dan de kleur aan;
  3. Afhankelijk van hoe ruim je nagellak aanbrengt, moet het dus 1 tot 2 minuten drogen aan de lucht. De Basecoat die we in de video gebruiken, de Moyra Gelcoat, kun je als Base en Topcoat gebruiken.
  4. Breng een laagje nagellak aan. 

Persoonlijk werken we dunne laagjes, zodat de nagellak goed kan drogen. Je kunt er echter voor kiezen om met dikkere lagen te werken en voor de lak gedroogd is, nogmaals over de nagellak te strijken. Omdat de nagellak een gellook heeft, trekt hij geen strepen. Bij lichte kleuren is een tweede laagje niet altijd nodig.
  5. Breng eventueel een tweede laagje nagellak aan. Breng over de lichte kleur nagellak, de .. nr. , een glitter nagellak aan voor een extra tof effect. De aangebrachte kleur blijft zichtbaar, maar krijgt zo net die extra spark. (Je kunt zowel de glitterlak als de kleur nagellak natuurlijk ook gebruiken zonder extra lagen.) Laat beide kleuren nagellak aan de lucht drogen.
  6. Breng tot slot een gellook base en topcoat aan. Die is transparant. De topcoat zorgt dat de nagellak egaal wordt en beter blijft zitten. Zo is je nagellak krasvaster vaster waardoor het langer mooi blijft.
  7. Droog de topcoat. Neem gerust lekker plaats op de bank met een kopje thee, zodat je de coat in rust kunt laten drogen. Laat je het zo mooi drogen, dan zul je zien dat het perfect aangebracht is en dat je een hele lange tijd plezier hebt van je mooi gelakte nagels. Heel veel succes!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie