Rubber Base en gellak zetten

Wil je Rubber Base en Gellak zetten? Ga aan de slag met deze stap-voor-stap-tutorial en leer hoe je prachtige gelnagels maakt met Rubber Base en Gellak.

Wat is Rubber Base Gel en wat is het verschil met BIAB?

Rubber Base Gel is, wat ons betreft, gellak 2.0. De dikke basisgel heeft een zeer sterke hechting, waardoor gellak langer houdbaar blijft en veel beter blijft zitten. Perfect voor probleemnagels! Misschien heb je inmiddels wel gehoord van BIAB nagels en vraag je je af wat het verschil is tussen Rubber Base en BIAB? Dat is er vrijwel niet: BIAB is een merknaam, het resultaat is hetzelfde.

Bekijk de tutorial Rubber Base en gellak zetten:

Wat heb je nodig om Rubber Base en Gellak te zetten?

Voorbereiding nagels

De voorbereiding van de natuurlijke nagels is erg belangrijk. Doe je dit niet, dan kun je het product minder mooi aanbrengen.

Zo bereid je de nagels voor:

Duw de nagelriemen naar achter met een bokkenpootje, verwijder dode huidcellen op de nagelplaat (in de tutorial gebruiken we het bitje Cuticle Clean Flame en zetten we de frees op vijftien- à twintigduizend toeren) en vijl de nagels vervolgens mooi in model. Bij gelpolish of Rubber Base kun je de nagels wat langer laten. Verwijder de glans van de nagels, maar zorg ervoor dat je de nagelplaat niet beschadigt (in de tutorial gebruiken we daarom een buffervijl.)

Plaats je eerst kunstnagels? Vijl de nagels dan helemaal kort. 

Zorg ervoor dat de nagels goed vocht-, vet- en vuilvrij zijn. Doe dit bijvoorbeeld met de Magic Prep. Dit product dehydrateert de natuurlijke nagels en maakt ze stofvrij. Breng tot slot een dun laagje Ultra Bond aan, dit product zorgt voor een dubbelzijdig plakbandlaagje tussen de natuurlijke nagel en het product.

Breng Rubber Base Gel aan

De Rubber Base kun je gebruiken als basis onder gellak, maar ook als basis onder een gelnagel. Gebruik je een gekleurde Rubber Base, dan is het nagelbed direct mooi gecamoufleerd. Let op: Rubber Base heeft een wat hogere viscositeit waardoor het product een wat dikkere structuur heeft. Breng allereerst een dun strijklaagje rubber basegel aan als basis en hard dat uit in de Sun Light (30 seconden in LED, 2 minuten in UV).

Breng een tweede laag Rubber Base aan

Breng, na het uitharden, een tweede laag Rubber Base aan om een bolling mee te maken. Maak met een zwevende en draaiende beweging een bolling op de nagels. Hard de nagels vervolgens opnieuw 30 seconden uit in de LED- of twee minuten in de UV-lamp.

Breng de Be Jeweled Gelpolish aan

Na het uitharden van de tweede laag Rubber Base kun je eventueel een topcoat aanbrengen als je de nagels naturel wilt houden. Je kunt ook een gekleurde gellak aanbrengen. In de tutorial gebruiken we Be Jeweled Gelpolish, deze is na twee dunne laagjes al mooi dekkend. Hard de nagels na het eerste laagje gelpolish 30 seconden uit in de LED- of twee minuten in de UV-lamp.

Breng een tweede laagje gellak aan

Na het uitharden kun je een tweede laagje gelpolish aanbrengen, zodat de kleur mooi dekkend wordt. Vergeet niet de voorkant en de vrije rand van de nagels goed te sealen. Hard ook het tweede laagje gelpolish 30 seconden uit in de LED- of twee minuten in de UV-lamp.

Breng de Be Jeweled Base en Top aan

Breng na het uitharden van de tweede laag gelpolish de Be Jeweled Base en Top aan. Deze topcoat geeft een mooie glans en zorgt ervoor dat de kleur van de gelpolish goed blijft. Hard de topcoat 30 seconden uit in de LED- of twee minuten in de UV-lamp.

Gebruik de Magic Prep

Na het uitharden van de topcoat gebruik je tot slot de Magic Prep. Hiermee verwijder je de plaklaag van de topcoat. Na de Magic Prep zijn je nagels helemaal klaar!

Rubber Base en Gellak 2.0 cursus volgen?

Wil je meer weten en binnen één dag alles leren over het zetten van Rubber Base Gel en gellak? Volg dan de workshop Gellak 2.0 en haal alles uit de natuurlijke nagel.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie