Vormen acrylnagels: square en almond nails zetten

Hoe zet je square & almond nails en welke vormen acrylnagels zijn er? Maak je riem maar vast, want dat zijn er nogal wat. In deze tutorial noemen we kort veelvoorkomende acryl vormen én laten we je zien hoe je de populaire square en almond acrylnagel zelf zet.

Een veelgestelde vraag: welke vormen acrylnagels zijn er, hoe zet je ze en hoe vijl je ze in model? Er zijn megaveel nagelvormen, en de meesten vereisen een bepaalde vijltechniek. First things first:

Welke vormen acrylnagels zijn er?

  • Ronde acrylnagels;
  • Almond acrylnagels;
  • Square acrylnagels;
  • De Ballerina;
  • De Coffin;
  • En dan heb je nog allerlei extreme shapes, zoals de Russian Almond en de Gothic Almond.

Square & almond nail tutorial

Omdat iedere vorm een eigen vijltechniek vraagt, kunnen we niet alles in één video en blog laten zien. In deze tutorial kiezen we er daarom voor de technieken van de twee meest gangbare acrylnagel vormen te laten zien: de Square & Almond nagel.

Ook de square en almond nagel hebben twee verschillende vijl technieken. We behandelen allebei de nagels voor en plaatsen de acrylnagel, zodat we jullie de juiste vijl techniek kunnen laten zien.

Bekijk de tutorial Square en Almond Acrylnagel zetten:

Benodigdheden square en almond acrylnagels zetten:

Korte toelichting:

In de video gebruiken we de cover pink acryl poeder. Die vind ik fijn om mee te werken, omdat je dan bij de nagelriemen en qua vorm precies ziet wat je doet. Uiteraard kun je voor alle gewenste kleuren kiezen. De Pink Blush, Deep Pink of Cover Peach: net wat je wilt.

De acryl brengen we aan met het Acrylic 8 Penseel. Dat is een fijn penseel van Urban Nails, waarmee je de vorm al kunt vormen en daardoor weinig hoeft na te vijlen. Je kunt ook voor de Acrylic 6 kiezen, als je liever een wat kleiner penseel hebt.

Square & almond acrylnagels zetten. De stappen:

Voorbereiding:

  • We hebben net al de nagels korter gevijld, glans verwijderd en de nagelriemen gedaan.
    Gebruik de Magic Prep om de nagelplaat te dehydrateren. Dat zorgt ervoor dat het product goed hecht.
  • Na het dehydrateren van de natuurlijke nagelplaat kunnen we kiezen om de Ultra Bond aan te brengen of de Rubber Base. Een basecoat onder acryl klinkt raar, maar werkt fantastisch. Het product heeft zo een hele goede hechting. Mocht je ervoor kiezen om de rubber base coat te zetten, haal dan even de plaklaag weg voordat je de acryl zet. Als de plaklaag er nog op zit, glijdt de acryl een beetje heen en weer. Dat werkt niet fijn.

    Je kunt natuurlijk ook voor de traditionele primer Ultra Bond kiezen. De Ultra Bond is een dunne waterige vloeistof die we op de nagelplaat aanbrengen. Niet te veel, want we willen ook niet dat het voor lifting zorgt. De Ultra Bond zorgt voor een dubbelzijdig plakband laagje, wat ervoor zorgt dat het product goed hecht.

Square acrylnagel plaatsen

In de tutorial beginnen we met de square nagel, die een rechte vorm heeft. Zorg er dus voor dat je vanuit de zijwal recht vooruit werkt en de rand aan de voorzijde ook recht maakt.

  • Plaats het acryl sjabloon. Dit sjabloon is speciaal voor de acrylnagel. Zorg ervoor dat je de sjablonen recht en passend plaatst, zodat de vorm mooi aansluit. Knip eventueel iets bij, zodat hij ook qua c-curve goed aansluit.
  • Maak allereerst een nagelverlenging. Pak een middelmatige bol en zorg ervoor dat de acryl een klein beetje overlapt met de natuurlijke nagel. Breng de acryl in model met de buik van het penseel. Duw de acryl met de punt van het penseel eventueel een beetje aan, als hij te ver uitloopt. Zoals je in de video ziet, krijg je de nagel al mooi in model door de punt van het penseel.
  • De acryl van Urban Nails heeft een prima uithardingstijd, waardoor je rustig kunt werken. Hij droogt tegelijkertijd niet te langzaam uit, waardoor de acryl wel op zijn plek blijft. Terwijl de acryl al een klein beetje aan het uitharden is, knijpen we het sjabloon nog iets verder taps toe. Zo zorg je dat de C-curve mooi rondloopt. Dus dat het wel een rechte nagel is, maar dat de nagel mooi slank oogt.
  • Zodra je tevreden bent over de vorm, pak je een bol acryl erbij. De nagel in de video is van de ringvinger, een grote nagel. Dan plaats je eerst in het midden een bol en vul je de nagel vanuit het midden op. Werk nét niet tot aan de nagelriemen.
  • Na deze stappen is de acrylnagel eigenlijk al gemodelleerd, maar nog een tikkie te plat. Daarom creëren we de apex met nog een derde bol acryl. Die bol zet je op de plek waar je de apex wilt hebben. Van daaruit werk je rustig naar de nagelriemen en zijwallen. Blend over de nagel heen en zorg ervoor dat de derde bol levelt met de andere twee bollen acryl.
  • Probeer de acryl tijdens het plaatsen zo strak mogelijk aan te brengen, zodat je zo weinig mogelijk hoeft na te vijlen. In de video zie je op 7:39 dat de nagel los komt van het sjabloon. Dat betekent dat de onderlaag droog is en dat je het sjabloon kunt verwijderen.

Almond acrylnagel zetten

Nu heb je de square nagel op de ringvinger gecreëerd. Op de middelvinger maken we de almond nagel.

  • Ook voor de almond bereid je het sjabloon voor. Allereerst plak je de oortjes recht op elkaar en scheur je de bovenkant los. Even passen en aanpassen op de juiste breedte. Knip eventueel een beetje bij. Zorg ervoor dat het sjabloon recht vooruit staat en mooi aansluit.
  • Met de eerste bol acryl maken we een ronde nagel. Pak een bolletje acryl en maak eerst de verlenging. Overlap de acryl een beetje met de natuurlijke nagel en maak zodoende een soort tip. Zorg ook voor een goede aansluiting op de zijkant. Breng de nagel met de punt van het penseel in model. Met de buik van het penseel plet je de bol, tot deze breed en lang genoeg is. Duw vervolgens met de punt van het penseel aan.
  • Plaats vervolgens in het midden van de nagel een tweede bol, waarmee je de rest van de nagel creëert. Als je de hele nagel hebt gecreëerd, pak je een derde bol om de apex te maken. Zet de bol op de plek van de apex. Werk eerst dun af naar de nagelriemen en blend de acryl vervolgens over de nagel heen naar beide zijwallen.
  • Knijp het sjabloon taps toe om de C-Curve te verbeteren.
  • Het sjabloon kan pas verwijderd worden, zodra de acryl uitgehard is. Als de acryl aan het sjabloon vast blijft zitten, betekent dat de nagel nog niet volledig gedroogd is. Zodra de acryl droog is, verwijder je het sjabloon en zijn de nagels klaar om te vijlen.
  • Na het plaatsen van de acrylnagels sluit je alle potten om te voorkomen dat er vuil in de liquid of acrylpoeder komt.

Square nagel vijlen

Omdat de square en almond nagel een andere vorm hebben, heeft iedere shape een eigen vijltechniek. Kijk ter verduidelijking van de instructies de video. Dit zijn de stappen voor de square nagel: 

  • Bepaal eerst de lengte en zorg je ervoor dat de vrije rand mooi recht is.
  • Vijl de zijwallen recht. Zorg ervoor dat de nagel aan beide kanten recht vooruit staat.
  • Vijl de lower arche. We zorgen ervoor dat de onderlijn aan beide zijden vanuit de vinger recht vooruit loopt.
  • Vijl de nagel bovenop. We beginnen altijd bij de nagelriemen. Zorg ervoor dat de aansluiting van de kunstnagel naar de natuurlijke nagel mooi, egaal overloopt. We willen geen randjes aan de achterkant, want dat is lelijk én zorgt soms voor lifting.
  • Vijl vervolgens vanaf het midden richting de zijwallen en nagelriemen.
  • Let bij het dun vijlen op dat je niet naar beneden vijlt. We willen namelijk een mooie, dunne nagel; niet eentje die als een havik naar beneden duikelt.
  • Check even de zijkant. In de video is de nagel qua basisvorm al heel mooi, maar mag hij nog iets egaler. Vijl bij waar nodig.

Square nagel afwerken

Na het vijlen is de square nail klaar voor een topcoat of gellak. Stel dat je de nagel zo naturel mogelijk wilt houden, dan moet je hem navijlen met een buffervijl. De buffervijl verwijdert alle fijne krasjes. In de video lakken we de nagel af met een topcoat (zie daarvoor de stappen bij almond nagel afwerken), dus verwijderen we alle krassen met een buffervijl. Wil je in plaats van een topcoat een gellak aanbrengen of een color gel? Kies er dan voor om de nagel direct te lakken.

Almond acryl nagel vijlen

  • Vijl de almond acrylnagel eerst mooi rond tot je tevreden bent over de vorm. (Stap 1, 2 en 3 van de square nagel doe je bij de almond eigenlijk in één keer.)
  • Bepaal de lower arche. Zorg dat die recht vanuit de vinger naar voren loopt.
    Vind je de nagel te dik aan de vrije rand? Wacht dan heel even met vijlen en vijl zeker niet omhoog, anders krijg je een soort skischans.
  • Vijl eerst de nagelriemen en zijwallen weer dun, zodat de overloop van de kunstnagel naar de natuurlijke nagel mooi egaal is. Zorg daarbij dat je vijl goed kantelt, zodat je
    niet de huid beschadigt.
  • Vijl aan de zijkant. Bekijk de bolling vanaf de zijkant en werk eventueel bij.

Extra tip voor het vijlen van de kunstnagel: vijl nooit bovenop je nagel heen en weer, want je ziet dan niet onder de vijl wat je doet. Het kan maar zo zijn dat je hem al helemaal uit model hebt gevijld. Als je één kant op vijlt kun je continu zien wat er gebeurt.

Het is ook belangrijk dat de klant de hand ontspant, zodat jij zelf naar eigen inzicht de nagel van alle kunt bekijken en draaien.

Almond acrylnagel afwerken

  • Klaar met vijlen? Dan kun je een topcoat aanbrengen. Verwijder eerst de vijl krassen met de buffervijl tot de nagel egaal is.
  • Verwijder het stof met de borstel, maak de nagels schoon met de Magic Prep en verwijder het stof uit de hoekjes. Zo kun je de topcoat direct zonder oneffenheden aanbrengen.
  • Lak af met de Next Top Gel. Dat is een hele mooie topcoat, die perfect is voor lichte kleuren en je geen vuil aanneemt. Zo blijft die nude kleur mooi nude.
  • Hard de next top 60 seconden uit in de Sun Light (of 2 minuten in UV) en na het uitharden is de nagel helemaal klaar.

Tip: voorkom veel extra werk door vooraf de vorm en lengte van de nagel af te stemmen met je klant. Als je een nagel vierkant opzet en dan toch een ronde nagel wilt; moet je eerst alle hoeken weg vijlen en dikte corrigeren.

Acrylnagels zetten als een volleerd nagelstyliste?

Wil je acrylnagels zetten als een professional en kom je er met deze tutorial niet helemaal uit? Volg dan de basisopleiding acryl! Tijdens deze professionele opleiding maak je kennis met alle basistechnieken die nodig zijn om kunstnagels te maken met het acrylsysteem. Zo geef je je carrière als nagelstylist een kickstart in slechts 7 lessen.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie